ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνές συνέδριο στο Skiathos Palace

διεθνές-συνέδριο-στο-skiathos-palace-282967

Σημαντικές προσωπικότητες συζήτησαν για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη πραγματοποιήθηκαν στο Skiathos Palace

To 18ο Διεθνές Συνέδριο ERSCP Greece 2017 με κύριο θέμα τον οικολογικό σχεδιασμό & σχεδιασμό για βιώσιμη ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Skiathos Palace, με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Αξιο συγχαρητηρίων είναι το ξενοδοχείο Skiathos Palace, που με τεράστια προσπάθεια μπόρεσε και διοργάνωσε ένα διεθνές συνέδριο τόσο μεγάλου βεληνεκούς, με στόχο την πραγματική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού.

Πολύ σημαντικό είναι να υπογραμμιστεί ότι τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού είναι πολυδιάστατα και ξεφεύγουν από τα αυστηρά πλαίσια προαγωγής της επιστήμης και του τουρισμού. Επίσης, μέσω της φιλοξενίας ενός συνεδρίου, ο χώρος και η περιοχή όπου πραγματοποιείται, αποκτά ζωντάνια, η οικονομία ενισχύεται, οι δείκτες απασχόλησης ανεβαίνουν, οι υποδομές αξιοποιούνται και το όνομα της Σκιάθου βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το ERSCP είναι ένα από τα πιο αξιόλογα συνέδρια της Ευρώπης στον τομέα του και έχει πραγματοποιηθεί περιοδικά από το 1994. Οι ERSCPs ευνοούν τις συζητήσεις για τα βασικά ζητήματα της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής, την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και προτάσεων SCP και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής (και παγκόσμιας) κοινότητας έρευνας και πρακτικής για τη βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή.

Ο κύριος στόχος των ERSCPs είναι να ενθαρρύνουν τη συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών για τη βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή: επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα, ΜΚΟ, ΜΜΕ, επαγγελματικές ενώσεις, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων κλπ.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι από επιχειρήσεις, πόλεις και κοινότητες, δημόσιους φορείς, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα, ΜΚΟ, ΜΜΕ, επαγγελματικές ενώσεις, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων παραβρέθηκαν στις εργασίες, που είχαν ως θέμα τη μηδενική διαχείριση αποβλήτων, την οικολογική καινοτομία, την αειφορία, την πράσινη αποδοτικότητα και πολλά ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου