Στελέχη του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-08, 19:15:48
Στελέχη του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στη Σκιάθο

To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS πρόκειται να επισκεφθεί τη Σκιάθο αύριο Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και να παραμείνει στο νησί έως την Παρασκευή 13, στο πλαίσιο του προγράμματος A.S.A.P, με δράσεις στοχευμένες στην ενημέρωση των πολιτών και στην ενεργό συμμετοχή τους στην προοπτική μείωσης της πλαστικής σακούλας στο νησί.

To πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ιδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ιδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος» και υλοποιείται από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούνιο 2018.

Ειδικά καταρτισμένη συνεργάτιδα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της Σκιάθου, με άξονα το εγκεκριμένο από το υπουργείο πρόγραμμα: «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η πλαστική σακούλα…». Στη διάρκεια των παρουσιάσεων, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο για τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο οικοσύστημα, και να ανακαλύψουν πρακτικές με τις οποίες μπορούν να συμβάλουν στη μείωσή της.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 6μμ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου με τίτλο «Ανοιχτή συζήτηση για μια Σκιάθο χωρίς πλαστικές σακούλες». Στο εισαγωγικό τμήμα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη παρουσίαση του προγράμματος A.S.A.P. και των κινδύνων που προκύπτουν από τη χρήση της πλαστικής σακούλας για το θαλάσσιο περιβάλλον. Η βασική ενότητα της εκδήλωσης θα έχει συμμετοχικό χαρακτήρα, καθώς οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους σε σχέση με την πλαστική σακούλα, τις ανησυχίες ή δυσκολίες τους απέναντι στην προοπτική μείωσής της και θα συνδιαμορφώσουν σχέδιο δράσης για την «επόμενη μέρα» της συγκεκριμένης συσκευασίας στο νησί της Σκιάθου.

Τέλος, μεθαύριο Τρίτη 10 Οκτωβρίου, το πρωί, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα συμβολικός καθαρισμός παραλίας και ενημερωτική δράση δρόμου σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=