ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλειστό το Νηπιαγωγείο Γλώσσας

κλειστό-το-νηπιαγωγείο-γλώσσας-286606

Εντονες διαμαρτυρίες προκαλούν οι δραματικές ελλείψεις που σημειώνονται στα σχολεία της Γλώσσας, με το νηπιαγωγείο να παραμένει κλειστό ελλείψει εκπαιδευτικών, και δώδεκα παιδάκια να παραμένουν στο σπίτι λόγω απουσίας νηπιαγωγού.

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει σε καθημερινή βάση ο τοπικός πληθυσμός, έθεσαν υπόψη του υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, των επικεφαλής της πρωτοβάθμιας και των βουλευτών της περιοχής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου Δημήτρης Τσουκαλάς και τα μέλη της τοπικής κοινότητας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί.

Μετά τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, η τοπική κοινωνία μεταφέρει εγγράφως την αγανάκτησή της στον αρμόδιο υπουργό.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας γίνεται λόγος για τη «χειρότερη χρονιά» για τα σχολεία της Γλώσσας και επισημαίνεται ότι: Τα 12 νήπια του Νηπιαγωγείου Γλώσσας είναι χωρίς νηπιαγωγό (ήρθε με απόσπαση από Εύβοια μια νηπιαγωγός, αλλά είχε ήδη κάνει αίτηση ανάκλησης, όπως δικαιούνταν, και σε 5 μέρες έφυγε).

Τρεις μόνο δάσκαλοι μαζί με τη διευθύντρια υπηρετούν στο 5θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο (εκ των οποίων ο ένας με αίτηση απόσπασης) και κανένας ειδικότητας, ούτε παράλληλης στήριξης (υπάρχουν παιδιά με πιστοποίηση ΚΕΔΥ). 5 μόνο καθηγητές καλούνται να καλύψουν το Γυμνάσιο και τις λυκειακές τάξεις.

«Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι από τα 10 παιδιά της περσινής ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, τα 6 βραβεύτηκαν με πρώτα και δευτέρα βραβεία σε Πανελληνίους Διαγωνισμούς Μαθηματικών και Φυσικής, και στο πλάι τους καμάρωναν οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι οποίοι φέτος μας ενημέρωσαν ότι ΔΕΝ έχουν δασκάλους να στείλουν στα παιδιά μας», επισημαίνεται στην ίδια επιστολή αγανάκτησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου