ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ημερίδα για τη διαδικτυακή ασφάλεια στη Σκιάθο

ημερίδα-για-τη-διαδικτυακή-ασφάλεια-σ-291990

Πραγματοποιείται σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου

Ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακή ασφάλεια – κανόνες – συμπεριφορές – μύθοι και πραγματικότητες» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου στις 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, κατόπιν συνεργασίας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI Institute με την Ένωση Γονέων Σκιάθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών για τα όσα συναντάμε καθημερινά κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, η παρουσίαση και η συζήτηση των κινδύνων του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη χρήση του.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της ημερίδας, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: Τι είναι το διαδίκτυο. Ποιές διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου. Τα ναι και τα όχι του διαδικτύου, φαινόμενα εποχής – εθισμός – κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους, απάτη και διαδίκτυο, μετάλλαξη παραδοσιακών εγκλημάτων σε ηλεκτρονικά. Βασικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Ο κ. Σφακιανάκης θα συνοδεύεται από τη Ψυχολόγο – Εγκληματολόγο Μαρίσα Βουλγαραάκη. «Το CSI Institute βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες, εμμένοντας στο στόχο του για ενημέρωση – πρόληψη – εκπαίδευση των πολιτών, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε ημερίδες και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου