ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δώδεκα δημιουργικά χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος»

δώδεκα-δημιουργικά-χρόνια-του-πολιτι-299570

Πολύπλευρη δράση αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος» που συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια προσφοράς στη Σκιάθο, για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον άνθρωπο.

Τη χρονιά που πέρασε, ο σύλλογος υλοποίησε 44 δράσεις, για τις οποίες προχώρησε σε 52 συνεργασίες με φορείς του δημοσίου, υπηρεσίες, οργανισμούς, οργανώσεις.

Μεταξύ αυτών οι τοπικοί σύλλογοι και αρχές, o Δήμος Σκιάθου, το Δίκτυο Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας, η Πρεσβεία της Αυστρίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Newport-Skiathos Club του Newport/Rhode Island/USA.

Παράλληλα αναπτύχθηκε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, τη Διεθνή Ένωση Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, την οργάνωση MONUMENTA , την HELMEPA, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, την οργάνωση Δεσμός, την Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών, τον φορεά πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ.ά.

«Στις μέρες μας, ο εθελοντισμός παίρνει μια ιδιαίτερη θέση, αφού είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για προσφορά και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη μας να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας, να δίνουμε τον χρόνο μας και να προσφέρουμε. Ελπίζουμε μέχρι τον επόμενο Αύγουστο με την απαραίτητη βοήθεια όλων των μελών στη συνέχεια και κατά το δυνατόν επέκταση των δράσεων του συλλόγου μας» υπογραμμίζουν οι μετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σταχυολογώντας τις πολυάριθμες δραστηριότητες που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, αξίζει να καταγραφεί η δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία µε το Newport-Skiathos Club και τα Σχολεία Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις δύο αδελφοποιημένες πόλεις ταυτόχρονα µέσω σύνδεσης Skype, µε θέμα «Ζωγραφίζοντας τον κόσμο του Αλ. Παπαδιαµάντη» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου «Μπούρτζι» και στο St. Spyridon Greek Orthodox Church Community Center του Newport, της Πολιτείας Rhode Island των Η.Π.Α. Στην εκδήλωση που συμμετείχαν µε τα έργα τους οι μαθητές των δύο πόλεων ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του Newport Skiathos Club και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», που στόχο έχει τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, τα χιλιάδες µίλια δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να αναπτυχθεί ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μέσα από το οποίο αναθερµάνθηκαν οι σχέσεις τους. Η εκδήλωση έκλεισε µε διάλογο των μαθητών των δύο πόλεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου