ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκόπελος στα 8 πιο θερμά ελληνικά νησιά τον Σεπτέμβριο

η-σκόπελος-στα-8-πιο-θερμά-ελληνικά-νησι-302443

Τα 8 νησιά της Ελλάδας που διατηρούν υψηλές θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο αποκαλύπτει η trivago.

Οι συνθήκες ειδυλλιακές: Θερμό κλίμα, μετρημένος κόσμος, χαμηλές τιμές σε εστίαση και διαμονή, άπλετη φυσική ομορφιά και ατελείωτο γαλάζιο… Δείτε τα νησιά που έχουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα του Σεπτεμβρίου:

Ελαφόνησος

Όσοι λένε ότι ούτε στον παράδεισο αξίζει να είσαι μόνος, ίσως δεν έχουν πάει στην Ελαφόνησο το Σεπτέμβρη… Η παραλία του Σίμου σίγουρα είναι ένας μικρός παράδεισος που, αν βρεθείς σε αυτήν το Σεπτέμβριο, είναι όλος δικός σου! Τα κρυστάλλινα νερά, η ψιλή απαλή άμμος και η απόλυτη ηρεμία που σου προσφέρει ο Σίμος είναι ότι χρειάζεται κάποιος για να νιώσει πως είναι το μόνο μέρος που θα ήθελε να βρίσκεται. Η μαγική του έλξη σε κρατάει εκεί από νωρίς το πρωί έως τη δύση και δε θα σκεφτείς ούτε στιγμή να φύγεις.

Ικαρία

Το μέρος όπου οι άνθρωποι ζουν το σήμερα σε βάθος χρόνου. Το άγχος, οι ανησυχίες, η ρουτίνα, ο χρόνος και το στρες είναι άγνωστες λέξεις στους Καριώτες, που, από την πρώτη στιγμή που θα συναναστραφείς μαζί τους, θα σου μεταδώσουν τη χαλαρωτική τους ενέργεια και την αγάπη για την απλή και ποιοτική ζωή. Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν πως η καλύτερη περίοδος να επισκεφτείς το νησί είναι ο Σεπτέμβριος. Τότε ο αέρας δεν είναι τόσο δυνατός και δε θα έχεις πρόβλημα να κολυμπήσεις σε κάθε παραλία της Ικαρίας. Σημαντική πληροφορία: τα καλύτερα πανηγύρια του νησιού λαμβάνουν χώρα αυτό το μήνα.

Κάρπαθος

Το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, η Κάρπαθος, υπόσχεται θερμό κλίμα και ένα εκτενές καλοκαίρι. Ένα ορεινό νησί με πλούσια παράδοση, όπου οι κάτοικοί του διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού τις παραδόσεις και τα έθιμα της περιοχής. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι στην Κάρπαθο θα αισθανθείς την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Ίσως ακόμα να νιώσεις ότι ταξίδεψες στο χρόνο. Η τοποθεσία της και οι καιρικές συνθήκες κατά το μήνα Σεπτέμβρη την καθιστούν ιδανικό πρooρισμό για το ταξίδι σου.

Κέρκυρα

Κέρκυρα, το ελληνικό νησί με τον βενετσιάνικο αέρα. Πολυεπισκέψιμη και πάντα γοητευτική η Κέρκυρα σε καλεί στην αρχή του φθινπόρου για να σου αποδείξει ότι τα χρώματα και οι ομορφιές ειναι είναι περισσότερες από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Ένας ακόμα λόγος να πας; Το Corfu Beer Festival, που λαμβάνει χώρα τέλος του Σεπτέμβρη.

Σύρος

Η αρχόντισσα και πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος, λόγω της θέσης και της αρχιτεκτονικής κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των επισκεπτών της. Ο λόγος που την κάνει ξεχωριστή κατά το Σεπτέμβρη είναι η ευκαιρία να τη γνωρίσεις όπως πραγματικά είναι, χωρίς τα πλήθη των τουριστών να εισχωρούν βίαια στις αρμονικές εικόνες που σχηματίζουν τα μάτια σου. Θα έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις με μεγαλύτερη προσοχή τις λεπτομέρειες ολόγυρά σου και να βιώσεις μια άλλη πλευρά του πανέμορφου νησιού και της γοητευτικής πρωτεύουσάς του, της Ερμούπολης.

Κέα ή Τζιά

Το κυκλαδονήσι που είναι 60 λεπτά ανοιχτά του Λαυρίου αφήνει άφωνους τους επισκέπτες του από τη φυσική ομορφιά του. Πέρα από τις πανέμορφες παραλίες της, η Κέα διαθέτει ένα από τα καλύτερα ανεπτυγμένα δίκτυα μονοπατιών στις Κυκλάδες. Αν αγαπάς τη περιπέτεια και τη φύση, έχεις πολλούς λόγους να επισκεφτείς το νησί, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη, όταν η φύση αλλάζει χρώματα και ο καιρός παραμένει καλός. Το Σεπτέμβριο θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις, ή ακόμα και να πάρεις μέρος, στους αγώνες ιστιοπλοΐας που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Επίσης, λόγω των πολλών ναυαγίων, οι λάτρεις των καταδύσεων μπορούν να εξερευνήσουν σημαντικά υποθαλάσσια αξιοθέατα.

Σκόπελος

Η καταπράσινη Σκόπελος με τα σμαραγδένια νερά και τις μαγευτικές παραλίες αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό, ειδικά το Σεπτέμβρη. Ο ήλιος κρατά σε υψηλά επίπεδα τις θερμοκρασίες, χωρίς να νιώθεις δυσφορία (μέση θερμοκρασία 25°C). Το παρθένο πευκοδάσος, η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τα επιβλητικά μοναστήρια είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της Σκοπέλου και που προσθέτουν το κάτι μοναδικό στη γοητεία του νησιού.

Ύδρα

Η Ύδρα δεν έχει εποχή. Η γραφικότητα που τη διακρίνει είναι παντός καιρού. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι για τους οποίους παίρνει επάξια μια θέση ανάμεσα στα «Νησιά του Φθινοπώρου». Το νησί αυτό δεν είναι φτιαγμένο για να δέχεται σωρεία τουριστών, απεναντίας. Το νησί της Ύδρας ιδανικά θα έπρεπε να δέχεται το μέσο αριθμό που δέχεται κατά το Σεπτέμβριο: τόσους ώστε να μη νιώθεις ξένος, αλλά να μπορείς να διακρίνεις τους ντόπιους ανάμεσα στους ταξιδιώτες. Έτσι όλα γίνονται ευκολότερα. Από τις τιμές των καταλυμάτων που μειώνονται σημαντικά, μέχρι την αναμονή σου για το επόμενο θαλάσσιο ταξί.

Πηγή: Τrivago

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου