ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επετειακές εκδηλώσεις στη Σκιάθο

επετειακές-εκδηλώσεις-στη-σκιάθο-306765

Eκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης» πραγματοποίησε το Σάββατο και την Κυριακή, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Σκιάθου.

Το Σάββατο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό – Πορείες Παράλληλες». Η ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό του δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου, οποίος ευχαρίστησε τον διοικητή Υποβρυχίων, πλοίαρχο Στυλιανό Δημόπουλο, που τίμησε με την παρουσία του τις φετινές εκδηλώσεις, τους ομιλητές της ημερίδας κ. κ. Πετριτσόπουλο και κ. Παρίση, όπως και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ναύαρχο Π.Ν. ε.α Παναγιώτη Ραδίτσα, για τη συμμετοχή του Συνδέσμου και στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Σκιάθου. Χαιρετισμό πραγματοποίησε επίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Μπεζεριάνος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου και Συνταγματικής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλης Πετριτσόπουλος, οποίος μίλησε για τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στον διπλασιασμό της Ελλάδας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ ο κ. Παρίσης αναφέρθηκε στην ιστορία του Εμπορικού Ναυτικού Σκιάθου από τους προεπαναστατικούς αγώνες έως και σήμερα.

Προχθές, το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον διοικητή των υποβρυχίων, πλοίαρχο Στυλιανό Δημόπουλο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτριος Πρεβεζάνος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων, Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο διοικητής Υποβρυχίων, πλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος, ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου, πλωτάρχης Νικόλαος Κατσάμπας, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Παναγιώτης Ραδίτσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου