ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διήμερο κλασσικής μουσικής στη Σκιάθο

διήμερο-κλασσικής-μουσικής-στη-σκιάθ-311339

Στη Σκιάθο, το Φεστιβάλ Πιάνου που άνοιξε τα φτερά του τον Σεπτέμβριο του 2016, συνεχίζει και φέτος το μελωδικό του ταξίδι στον κόσμο της υψηλής μουσικής. Πρόκειται για διήμερο μουσικό Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι”σε συνεργασία με το Piano Plus Festival και μουσικούς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η Μαριάννα Ρηγανά, η Μαρία Βέγκου, ο Νίκος Λαβασάς και ο Δρ. Ανδρέας Ξενόπουλος, θα επιχειρήσουν να ερευνήσουν τα μυστικά της υψηλής αισθητικής της Ρωσικής Σχολής Πιάνου, όπως αυτή διδάχθηκε από τον ViktorMerzhanov, κορυφαία καλλιτεχνική προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας.

Ο καθηγητής και μαθητής του Viktor Merzhanov, Λάμπης Βασιλειάδης θα παρουσιάσει ρεσιτάλ με τίτλο “Ρομαντικός Έρωτας”, όπου θα ανιχνεύσει μέσα από έργα των Feinberg, Rachmaninoff, Tschaikofsky και Chopin τις πιο τρυφερές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Μέσα από το σεμινάριο πιάνου που θα πραγματοποιηθεί το πρωινό της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους καλλιτέχνες για τις προοπτικές της μουσικής τους σταδιοδρομίας καθώς και να παρακολουθήσουν ανοιχτά μαθήματα πιάνου. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεωντου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου στο “Μπούρτζι”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Σάββατο 23.09 | 20:30 | Είσοδος ελεύθερη

Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπη Βασιλειάδη.

Κυριακή 24.09 | 11:00 | Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 34 60 830

Εργαστήριο πιάνου για μικρούς και μεγάλους πιανίστες με τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ.

Κυριακή 24.09 | 20:30 | Είσοδος ελεύθερη

“Στα βήματα του Viktor Karpovich Merzhanov”

Ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών με αποφοίτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στους ιστότοπους www.pianoplusfestival.gr και dyoalexandroi@gmail.com ή στα τηλέφωνα 213 038 2540 και 6946400224.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου