Φόρος τιμής στο νησί του

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-03, 11:40:13
Ο Σκιαθίτης Αντώνης Μιτζέλος
Φόρος τιμής στο νησί του

Στον τόπο καταγωγής και έμπνευσης του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού, Αντώνη Μιτζέλου, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση, του νέου του διπλού cd, που έχει τον τίτλο «Skiathos» σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην Σκιάθο στην πλατεία του σπιτιού -μουσείου Αλ. Παπαδιαμάντη. Η παρουσίαση, διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Η Σκιάθος»  και θα πραγματοποιηθεί στις 20.30  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την εκδήλωση  θα προλογίσει ο πρόεδρος του συλλόγου  Θοδωρής Τζούμας  και ο Σκιαθίτης ζωγράφος-εικαστικός Νίκος Ακρίβος,  ο ίδιος ο συνθέτης θα αναλύσει το έργο του και θα «ερμηνεύσει» με την κιθάρα του δυο από τις νέες συνθέσεις του.

Το νέο γοητευτικό, ιδιόρρυθμο κιθαρωδικό project του Αντώνη Μιτζέλου ονομάζεται «Σκιάθος», φόρος τιμής στο νησί καταγωγής του. Πρόκειται για μουσικές συνθέσεις και κιθαροπαιξίες που πρόεκυψαν αυθόρμητα και ανυποψίαστα, τον χρόνο που περνούσε στο πατρικό του σπίτι, στο νησί, την άνοιξη του 2013 και  2014 και το καλοκαίρι του 2015, τις οποίες ηχογράφησε με απλά μέσα, όπως ένα κινητό τηλέφωνο και έναν εγγραφέα TASCAM. Ταυτόχρονα με την μουσική καταγράφονται ήχοι της φύσης, ομιλίες, ανάσες, που λειτουργούν ως μια παράλληλη ηχητική (και όχι μόνο) δράση, διαμορφώνοντας «ένα αδιάσπαστο και αλληλοεπηρεαζόμενο σύνολο», όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει.

Στα δύο cd, με τίτλο AXIOM (Ανοιξη  - Πάσχα 2013 & 2014) και NO STRINGS ATTACHED (Καλοκαίρι 2015) αντίστοιχα, ακούγονται συνθέσεις με άτυπη δομή, «κουνημένες» αρμονίες και ιδιότροπες μελωδικές γραμμές. Έτσι προκύπτει η οργανική Aegean Jazz του Αντώνη Μιτζέλου: μουσική και παίξιμο από καρδιάς, προκλητικά απέριττη και ωμή, αυτοσχεδιαστική, με έντονο συναισθηματικό  φορτίο, ελληνική και παγκόσμια ταυτόχρονα.

Το νέο διπλό cd κυκλοφορεί αρχές Αυγούστου 2017 από την 14Music/Heaven, κάτω από το Labe «Κitharodia - Adonis Mitzelos». Το cd διατίθεται και από ηλεκτρονικό κατάστημα του Skiathoslife.gr

Ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος» έγραψε για το έργο:  «Στη φαινομενικά οριακή απλότητα του έργου του αυτού, μας παραδίδει με ειλικρίνεια μια αυτόνομη σύνθεση-πρωτόγνωρη εμπειρία, αυθεντική, ανεπιτήδευτη και απαλλαγμένη από  αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Ως χαρισματικός και ευφυής μουσικός, εντάσσει στις νότες τις τυχαίες συνθήκες του ανθρώπου και της φύσης, παραδίδοντας ένα άχρονο δημιούργημα, απόκοσμο και τόσο οικείο ταυτόχρονα, μέσα από το οποίο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο όλο, στον τόπο σου».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=