Συνάντηση τριτέκνων με τον δήμαρχο Αλοννήσου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-03, 10:39:39
Από τη συνάντηση των τριτέκνων με τον κ. Βαφίνη
Συνάντηση τριτέκνων με τον δήμαρχο Αλοννήσου

Αίτημα μείωσης των δημοτικών τελών και των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του νησιού 

Τα αιτήματα της μείωσης των δημοτικών τελών και των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλοννήσου, συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων των τριτέκνων με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συναντήσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ» με τους δημάρχους της περιοχής μας, προκειμένου να προωθηθούν τα θέματα που απασχολούν τους τρίτεκνους. Στο πλαίσιο αυτό το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Ευσταθόπουλος συναντήθηκε πρόσφατα με τον δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, και την υπεύθυνη του συλλόγου στο νησί Αγγελικής Καλογιάννη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η μάστιγα του δημογραφικού, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων αντάλλαξε απόψεις πάνω στο θέμα αυτό με τον κ. Βαφίνη, για τις επιπτώσεις που έχει και στον Δήμο Αλοννήσου. Από τον δήμαρχο ζητήθηκε μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, μειώσεις στα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλοννήσου καθώς επίσης και προτεραιότητα στις προσλήψεις μετά και την ψήφιση του Ν. 4368/2016 άρθρα 13 και 19, επίσης συζητήθηκε η συνεργασία για τη διανομή φρούτων καθώς και για διάφορες δράσεις από κοινού.

Επίσης ζητήθηκε χώρος για λειτουργία γραφείου του Συλλόγου στην Αλόννησο. Συζητήθηκε επίσης η παροχή έκπτωσης τα εισιτήρια της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS στα μέλη μας και ζητήθηκε ουσιαστική παρέμβαση του για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε συνεργασία με το σύλλογο και την ΟΠΟΤΤΕ.

Το Δ.Σ. επέδωσε στον δήμαρχο υπόμνημα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «οι τρίτεκνες οικογένειες δίνουν αυτόν τον αγώνα επιβίωσης συντεταγμένα και δυναμικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικογενειών, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να προασπίσουν το οικογενειακό τους εισόδημα, και ζητά την ουσιαστική συμβολή του δήμου».

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματα του Συλλόγου «Τριών Τέκνων». Εξήρε επίσης την προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχτούν και να επιλυθούν από τον σύλλογο τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών και υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει τη διάθεση συνεργασίας με το σύλλογο στην κατεύθυνση διοργάνωσης, εκδηλώσεων και δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν τους τρίτεκνους και όχι μόνο.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=