ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διάσημη blogger στην Αλόννησο προβάλλει εικόνες του νησιού

διάσημη-blogger-στην-αλόννησο-προβάλλει-εικ-335169

Σημαντικός σταθμός στην προσπάθεια διεθνούς προβολής της Αλοννήσου ως καταδυτικού προορισμού είναι η πρόσφατη επίσκεψη πολύ γνωστής Βρετανίδας blogger και επίσημης συντάκτριας του διαδικτυακού περιοδικού της κορυφαίας εταιρείας Τόμας Κουκ. Οι εικόνες που απαθανάτισε από το νησί και τις ενάλιες ομορφιές του η Φλοράιν Κιούριον, υπολογίζεται ότι θα προσελκύσουν χιλιάδες φίλους του καταδυτικού τουρισμού από την επόμενη χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ίδια διαχειρίζεται το blog world adventure divers.com το οποίο διαθέτει περίπου 660.000 φίλους των καταδύσεων και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον γνωστών του χώρου. Η Βρετανίδα blogger επισκέφτηκε το νησί στο διάστημα από 16 έως 23 Αυγούστου με πρόσκληση του Δήμου Αλοννήσου, στο πλαίσιο της «στοχευμένης προβολής του νησιού και των αντίστοιχων ενεργειών που κάνουμε», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Την ξενάγηση στα σημεία του νησιού όπου επιτρέπονται οι καταδύσεις και θεωρούνται παράδεισος για τους φίλους των καταδύσεων, ανέλαβε ο Κώστας Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας και ιδιοκτήτης καταδυτικού κέντρου στο νησί. Ο ίδιος τόνισε ότι η Βρετανίδα blogger έμεινε κατενθουσιασμένη από το νησί, και αναμένεται να μοιραστεί με τους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους της τις εντυπώσεις της.

Ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε παράλληλα ότι «θα χρειαστεί χρόνος και πολλές προσπάθειες μέχρις ότου αποτελέσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό η Αλόννησος. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλματα, κάνουμε όμως σταθερά βήματα». Το ζητούμενο για να επιτευχθεί ο στόχος είναι να ανοίξουν τα αρχαία ναυάγια, σύμφωνα με την υπόσχεση της πολιτείας, όπως επισημαίνει ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να επιτραπούν οι καταδύσεις σε όλη τη ζώνη β΄ τουλάχιστον».

Οι εθνικότητες των φίλων του καταδυτικού τουρισμού που επισκέπτονται την Αλόννησο ποικίλλουν: από Ευρωπαίους μέχρι Αμερικανούς, ενώ όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, ο καταδυτικός τουρισμός παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί τέσσερα καταδυτικά κέντρα στο νησί. «Είναι μια καινούργια αγορά για μας, την οποία προσπαθούμε σιγά σιγά να ανοίξουμε», υπογραμμίζει η ίδια, ενώ προσθέτει ότι αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να κάνουν καταδύσεις και να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη συναρπαστική εμπειρία.

Η επίσκεψη της Φλοράιν Κιούριον στο νησί και οι αναρτήσεις που θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά, αναμένεται να ανοίξουν ακόμη μεγαλύτερους δρόμους γνωριμίας και επισκεψιμότητας από το εξωτερικό, για την Αλόννησο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου