ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορυφαίοι σολίστ στη Σκιάθο

κορυφαίοι-σολίστ-στη-σκιάθο-338026

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα διοργανώνουν ρεσιτάλ υψηλών προδιαγραφών, του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg και του State Conservatory του Innsbruck, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κανέττη και της Anita Mitterer σήμερα, Κυριακή 27 Αυγούστου, 20:30, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι» η Αυστριακή Πρεσβεία συνεργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», παρουσιάζοντας υψηλής στάθμης μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς.

Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», είναι μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, με σκοπό την προώθηση μουσικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, για το καλοκαίρι του 2017, έχουν συνολικά είκοσι έξι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε είκοσι δύο πόλεις, ο Χρήστος Κανέττης και η Anita Mitterer.

Ο Χρήστος Κανέττης απέκτησε μουσικά διπλώματα από το Ωδείο Αθηνών και το Μουσικό Πανεπιστήμιο στη Βιέννη, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα από τη σχολή «Juilliard School of Music» στην Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στα master classes των Dorothy DeLay, Felix Galimir και «The Juilliard Quartet». Διεθνείς εμφανίσεις ως σολίστ και ερμηνευτής μουσικής δωματίου. Μετά από εννέα χρόνια διδασκαλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες διδάσκει βιολί από το 1995 στο Πανεπιστήμιο Mozarteum και από το 1996 είναι επικεφαλής του εκπαιδευτικού τμήματος βιολιού, βιόλας και μουσικής δωματίου για έγχορδα στο Ωδείο του Ίνσμπρουκ.

Η Anita Mitterer, η όποια γεννήθηκε στο Ανατολικό Τιρόλο, για περισσότερα από 20 χρόνια διεύθυνε το Salzburger Barockensemble. Είναι μέλος του Concentus Musicus του Nikolaus Harnoncourt, όπου επί 30 έτη ηγήθηκε των δεύτερων βιολιών. Είναι ερμηνεύτρια της βιόλας στο μουσικό σύνολο έγχορδων Quatuor Mosaiques και καθηγήτρια πανεπιστήμιου στο μάθημα του βιολιού στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου