ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο πόδι οι κάτοικοι της Γλώσσας για τα προβλήματα λειψυδρίας στην περιοχή

στο-πόδι-οι-κάτοικοι-της-γλώσσας-για-τα-340757

Εντονες διαμαρτυρίες διατυπώνονται από κατοίκους και επισκέπτες της Γλώσσας και του Λουτρακίου λόγω του προβλήματος της λειψυδρίας που γίνεται εντονότερο στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. Οι αλλεπάλληλες διακοπές που σημειώνονται από τις αρχές του μήνα στις δύο παραπάνω περιοχές, αποτέλεσαν το μοναδικό θέμα συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, όπου διατυπώθηκε σε όλους τους τόνους η ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Νίκος Βαφίνης, μετέφερε στο συμβούλιο το πρόβλημα και την αγανάκτηση πολλών κατοίκων, ενώ ανέφερε σε αυστηρό τόνο ότι «είναι δυσφήμιση για το νησί οι επισκέπτες που φεύγουν δυσαρεστημένοι», ζητώντας, παράλληλα δραστικές λύσεις από τη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, τόνισε από την πλευρά του ότι είναι απολύτως κατανοητές οι αντιδράσεις του κόσμου, και επανέλαβε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πολύ παλιό το δίκτυο μεταφοράς νερού τόσο στη Γλώσσα όσο και στο Λουτράκι, ενώ κατέστησε σαφές ότι αναζητούνται κονδύλια για την αντικατάστασή του. Ο κ. Βασιλούδης επεσήμανε ότι έχει υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη χρηματοδότηση, προκειμένου να γίνουν διερευνητικές γεωτρήσεις και παράλληλα να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο ύδρευσης Γλώσσας και Λουτρακίου.

«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, κατανοούμε ότι ο κόσμος έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται διότι δεν έχει νερό στη φουλ σεζόν και πρέπει να βρούμε άμεσα λύση», τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου, ο οποίος κατέστησε παράλληλα σαφές ότι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι διευθετήσει το πρόβλημα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου