ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα απόβαση εφοριακών στα νησιά των Σποράδων

νέα-απόβαση-εφοριακών-στα-νησιά-των-σπ-351967

«Απόβαση» με δεκάδες εφοριακούς-ελεγκτές στα νησιά των Βορείων Σποράδων έκανε σήμερα το πρωί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για κυνήγι της απόδειξης και της φοροδιαφυγής στις… παραλίες.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του taxydromos.gr οι 30 περίπου εφοριακοί, οι οποίοι αποβιβάστηκαν σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο με το πλοίο της γραμμής, έχουν πάρει εντολή να κάνουν «φύλλο και φτερό» επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, αν σε έλεγχο ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος υποχρεούται την τήρηση απλογραφικού λογιστικού συστήματος, διαπιστωθεί η μη έκδοση 10 αποδείξεων αξίας 500 ευρώ, από τις οποίες θα προέκυπτε ΦΠΑ ύψους 120 ευρώ επιβάλλεται πρόστιμο 250 ευρώ, παρ’ ότι το μισό του ΦΠΑ είναι 60 ευρώ, καθώς επιβάλλεται το ελάχιστο προβλεπόμενο πρόστιμο για την κατηγορία των βιβλίων. Αν διαπιστωθεί στο πλαίσιο ελέγχου η μη έκδοση πέντε αποδείξεων αξίας 200 ευρώ από τις οποίες θα προέκυπτε ΦΠΑ 48 ευρώ, επειδή υπέπεσε στη ίδια παράβαση εντός πενταετίας, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ, που είναι το ελάχιστο προβλεπόμενο πρόστιμο για την κατηγορία των βιβλίων για πρώτη υποτροπή. Στο πλαίσιο νέου ελέγχου στον ίδιο διαπιστώνεται η μη έκδοση ενός φορολογικού στοιχείου αξίας 100 ευρώ, από το οποίο θα προέκυπτε ΦΠΑ 24 ευρώ. Λόγω της υποτροπής θα επιβληθεί πρόστιμο 1.000 ευρώ, που είναι το ελάχιστο προβλεπόμενο πρόστιμο με βάση την κατηγορία βιβλίων για επόμενη υποτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου