ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Απογειώθηκε» το αεροδρόμιο Σκιάθου. Χιλιάδες οι επιβάτες

απογειώθηκε-το-αεροδρόμιο-σκιάθου-353911

Περισσότερες από 12.000 αφίξεις τουριστών αναμένονται στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε

Ενθαρρυντικά μηνύματα από το εξωτερικό και αύξηση της επιβατικής κίνησης καταγράφονται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με το σύνολο των αφιχθέντων στη διάρκεια του περασμένου μήνα να ανέρχονται συνολικά σε 104.604 άτομα, εκ των οποίων οι 9.981 ήταν Έλληνες που ταξίδεψαν αεροπορικώς από εσωτερικές γραμμές. Πολύ θετική είναι, εξάλλου, η εικόνα του Αυγούστου, καθώς η κίνηση στο ίδιο αεροδρόμιο βρίσκεται στην κορύφωσή της, και αναμένεται να διατηρηθεί και τον επόμενο μήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί, εξάλλου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου σημειώθηκαν 55.321 αφίξεις τουριστών, εκ των οποίων οι 4.529 είναι Έλληνες που ταξίδεψαν με πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα.

Στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων σε εβδομαδιαία βάση είναι εντυπωσιακός, και μεταφράζεται σε 111 συνολικά πτήσεις και περισσότερους από 12.000 τουρίστες την εβδομάδα που διανύουμε, από τις 14 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 20 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας την εικόνα που παρουσιάζει η αεροπορική κίνηση στο νησί, ο Στέφανος Λαμπρόπουλος, airport manager στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι την παρούσα χρονική περίοδο οι αφιχθέντες τουρίστες είναι περισσότεροι σε σχέση με όσους αναχωρούν, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει δυναμική, διότι η Σκιάθος είναι προορισμός για Άγγλους, Ιταλούς και Σκανδιναβούς τουρίστες.

Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι ανάλογη θετική εικόνα έχει καταγραφεί από τη Fraport για το σύνολο των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η εταιρεία, καθώς η πορεία των πτήσεων και των επιβατών είναι πολύ ικανοποιητική και υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις.

Στο μεταξύ, ένα εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες εξωτερικού διακινήθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport κατά το επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2017, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 7μηνο του 2016.

Οι διεθνείς αφίξεις στο επτάμηνο αυξήθηκαν κατά 14,1%, ενώ ο Ιούλιος είχε αύξηση 10,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία. Συνολικά στο 7μηνο διακινήθηκαν 10,662 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 9,334 εκατ. επιβατών πέρυσι.

Τον Ιούλιο διακινήθηκαν 4,157 εκατομμύρια από 3,769 εκατ. τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα αεροδρόμια που δημοσιοποιούνται στοιχεία κίνησης επιβατών, δεν υπάρχουν αρνητικά πρόσημα, ενδεικτικό της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού και φέτος.

Δεν επηρεάζει τη Μαγνησία η πτώχευση της Air Berlin

Ανησυχία προκαλεί η πτώχευση της αεροπορικής εταιρίας Air Berlin, η οποία, ωστόσο, δεν επηρεάζει την τουριστική κίνηση στη Μαγνησία, διότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις της ούτε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ούτε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στη Σκιάθο, ειδικότερα, πραγματοποιούνταν πτήσεις πέρυσι από τη συγκεκριμένη εταιρία, αλλά φέτος το νησί εξυπηρετείται από άλλη αεροπορική εταιρία για τη μεταφορά των Γερμανών τουριστών.

Στο μεταξύ, την εκκίνηση της διαδικασίας πτώχευσης ξεκίνησε η γερμανική αεροπορική εταιρεία AirBerlin, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, μετά την απόφαση της Etihad Airways και μεγάλου μετόχου της να μην την υποστηρίξει πλέον οικονομικά.«Η κυβέρνηση, η Lufthansaκαι άλλοι εταίροι υποστηρίζουν την AirBerlinστις προσπάθειες αναδιάρθρωσης» και τα αεροσκάφη της θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Lufthansa ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Air Berlin, με αντικείμενο την «εξαγορά δραστηριοτήτων» της εταιρείας, «πράγμα που θα επιτρέψει την πρόσληψη προσωπικού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου