ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση 15% στην ακτοπλοϊκή κίνηση προς τις Σποράδες

αύξηση-15-στην-ακτοπλοϊκή-κίνηση-προς-τι-355061

Διψήφιο νούμερο της τάξης του 15% αναμένεται να αγγίξει φέτος η αύξηση της ακτοπλοϊκής κίνησης στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ στο διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν περισσότερα από 5.000 άτομα από διάφορες περιοχές, προς τους συγκεκριμένους προορισμούς. Οι φορείς των νησιών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πολύ μεγάλη κινητικότητα που σημειώνεται, ενώ όπως εκτιμούν, η ίδια εικόνα θα υπάρχει μέχρι τις 20 Αυγούστου, κατά την επιστροφή των εκδρομέων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η πληρότητα των τελευταίων ημερών ξεπερνάει το 85% και φτάνει μέχρι το 100% για όλα τα ακτοπλοϊκά μέσα, καθώς οι εκδρομείς του Αυγούστου ταξιδεύουν προς τις Βόρειες Σποράδες, γεμίζοντας ασφυκτικά τα πλοία, το φλαιν κατ και το ιπτάμενο δελφίνι.

Μεγάλη πληρότητα σημειώνεται, κατ’ αντιστοιχία, και στον συνολικό αριθμό των οχημάτων που μεταφέρονται, μαζί με τους εκδρομείς στα νησιά και υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τα πεντακόσια στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων, η αύξηση στην κίνηση στην αιχμή της σεζόν οφείλεται αφενός στην τιμολογιακή πολιτική των εταιριών και παράλληλα στο γεγονός ότι παρέμειναν στα ίδια και οι τιμές των τουριστικών καταλυμάτων. Ακόμη κι αν περιορίζουν τις μέρες διαμονής, αρκετοί Ελληνες τουρίστες δεν στερούνται, όπως όλα δείχνουν, τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η πληρότητα στις θέσεις των ΙΧ αγγίζει το 100% την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες, αρκετοί έκαναν εγκαίρως κρατήσεις εισιτηρίων, για να εξασφαλίσουν την μετάβαση, πολύ δε περισσότερο την επιστροφή τους, από τον προορισμό της επιλογής τους.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εκφράζουν, παράλληλα, οι δήμαρχοι των νησιών, για την αυξημένη κίνηση, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, είναι πολύ ενθαρρυντικά τα δεδομένα, ιδιαίτερα μετά από μια καλή χρονιά, όπως ήταν η περσινή.

Η αύξηση που παρατηρείται φέτος, δεν αποτελεί έκπληξη για τον δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος είχε διαβλέψει από το Μάιο, ότι θα έχει διψήφιο νούμερο. Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα ότι το νησί είναι πλήρες, τα μέσα θαλάσσιας μεταφοράς έρχονται γεμάτα και η γενική εικόνα είναι πολύ ενθαρρυντική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου