ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινητή μονάδα μαστογράφου στην Αλόννησο

κινητή-μονάδα-μαστογράφου-στην-αλόνν-368520

Επίσκεψη κινητής μονάδας μαστογράφου θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αλοννήσου στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης κατά του καρκίνου. Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Σημαντικός παράγοντας για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ο μαστογραφικός έλεγχος, που συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα, που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι οι ηλικίες των γυναικών να κυμαίνονται από 40 έως 70 ετών, να μη έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 21 Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας, στο τηλέφωνο 2424350212, 09.00 -13.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου