ΣΠΟΡΑΔΕΣ

10 στις 11 επιχειρήσεις με παραβάσεις στη Σκιάθο

10-στις-11-επιχειρήσεις-με-παραβάσεις-στη-375196

Δέκα στις έντεκα επιχειρήσεις στη Σκιάθο απασχολούν προσωπικό χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, ενώ αρκετές (δύο στις δέκα) δεν κόβουν αποδείξεις.

Κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε το περασμένο σαββατοκύριακο σαφάρι ελέγχων και διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων.

Το επόμενο διάστημα θα βεβαιωθούν και τα τσουχτερά πρόστιμα. Το πρόστιμο για την ανασφάλιστη εργασία είναι πάνω από 10.000 ευρώ.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στο νησί του Παπαδιαμάντη έβγαλαν λαβράκια.

Συνολικά ελέγχθηκαν 11 επιχειρήσεις. Σε δέκα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε εστιατόριο.

Σε ψαροταβέρνα παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε οβελιστήριο τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ απασχολούνταν εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε καφέ-μπαρ επτά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο μη έκδοση απόδειξης, ενώ απασχολούνταν εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε καφέ-μπαρ δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο μη έκδοση πέντε αποδείξεων και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε ταχυφαγείο μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών. Σε εστιατόριο τρεις εργαζόμενοι να απασχολούνται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε ταβέρνα μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ελεγχοι για αποδείξεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι στα νησιά των Σποράδων αλλά και την ηπειρωτική Μαγνησία με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφοριακοί υπάλληλοι από τη Μαγνησία αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς και κλιμάκια της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων «χτενίζουν» τα νησιά των Σποράδων και το Πήλιο.

Τα κλιμάκια έκοψαν σειρά προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων το σαββατοκύριακο, με τα ποσά των παραβάσεων να ξεκινούν από 250 ευρώ. Στο στόχαστρο βρέθηκαν καφέ, εστιατόρια, παραθαλάσσια μπαρ, ξενοδοχεία.

Δεν υπήρξε πάντως νέα σφράγιση καταστήματος, ενώ και οι εφοριακοί μετά την πάροδο του 48ωρου προχώρησαν στην αποσφράγιση καταστήματος στον Αλμυρό.

Να επισημανθεί ότι σε περίπτωση υποτροπής, ο χρόνος σφράγισης διπλασιάζεται. Η επιβολή του εν λόγω μέτρου εφαρμόζεται για τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι μη εκδοθείσες αποδείξεις είναι περισσότερες από δέκα.

Η παραβατικότητα που εντοπίζεται για μη έκδοση αποδείξεων στις Βόρειες Σποράδες και το Πήλιο είναι ύψους περίπου 15-20%.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου