ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σαφάρι ελέγχων σε σκάφη σε Βόλο και Σποράδες

σαφάρι-ελέγχων-σε-σκάφη-σε-βόλο-και-σπο-375853

Συνολικά 110 έλεγχοι διενεργήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά το μήνα Ιούλιο σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής με τα πλωτά και χερσαία μέσα, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, στην περιοχή δικαιοδοσίας και των Υπηρεσιών υπαγωγής τους. Από τους ελέγχους αυτούς, διαπιστώθηκαν 9 παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα «Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής», σχετικά με εφόδια, στοιχεία, επιβαίνοντες και 4 παραβάσεις του «Γενικού Κανονισμού Λιμένα Βόλου» σχετικά με έγγραφα σκαφών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε 1 παράβαση σε ανασφάλιστο ταχύπλοο σκάφος.

Από το Λιμεναρχείο έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν 29 έλεγχοι αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου, εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοϊας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της διενεργεί εντατικές, τακτικές κι έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτείται.

Ελεγχοι και από το Λιμεναρχείο Σκιάθου

Στο μεταξύ, ενόψει της θερινής περιόδου και στα πλαίσια εντατικοποιημένων ελέγχων που διενεργούνται για λόγους πρόληψης αλλά και αποφυγής πιθανών ναυτικών ατυχημάτων, και από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής του Λιμεναρχείου Σκιάθου (‘Α Λ/Τ Σκοπέλου-Λ/Σ Αλοννήσου) διενεργήθηκαν, κατά τον μήνα Ιούλιο, 36 αλκοολομετρήσεις εκ των οποίων οι 20 σε επαγγελματικά σκάφη (εκμισθούμενα – τουριστικά πλοία μεταφοράς επιβατών) και οι υπόλοιπες 16 σε ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής με αρνητικά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα των ελέγχων αυτών διενεργήθηκαν συνολικά εντός του μηνός Ιουνίου 951 έλεγχοι με πλωτά – χερσαία μέσα της Υπηρεσίας καθώς και πεζές περιπολίες, σε θαλάσσια μέσα αναψυχής – επαγγελματικά πλοία – ιδιωτικά θαλάσσια μέσα – επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη – τροχοφόρα οχήματα – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π. σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου. Σε περιπτώσεις διαπίστωσης παραβάσεων, επιβλήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου