ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σκόπελο

πολιτιστικές-εκδηλώσεις-στη-σκόπελο-380748

Από το Σάββατο 29 Ιουλίου για όλες τις ηλικίες

Με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Σκοπελιτών όλων των ηλικιών αλλά και των επισκεπτών του νησιού που επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία του, εισέρχεται στην «καρδιά» του Καλοκαιριού η Αρχόντισσα των Σποράδων.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου, οργανώνεται ξενάγηση με ενημέρωση από την αρχαιολόγο κ. Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Παρασκευή 4 Αυγούστου (συγκέντρωση στην είσοδο του Λιμανιού στις 19.00) με περιήγηση στην παλιά χώρα της Σκοπέλου μέσα από τα καλντερίμια της και ενημέρωση για την ιστορία του νησιού, την αρχιτεκτονική, τα βυζαντινά μνημεία και το κάστρο της πόλης, από τη φιλόλογο κ. Ελένη Σπηλιώτη.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου σειρά έχει το Παλαιό Σκοπελίτικο Αρχοντικό Βακράτσα, όπου στις 10.30 π.μ. η ιστορικός κ. Ρηγίνα Μπουνταλά θα πληροφορήσει τους συμμετέχοντες για την επιφανή οικογένεια του νησιού και τη λαογραφική συλλογή του αρχοντικού με ξενάγηση στους χώρους του.

«Ψυχή» των εκδηλώσεων είναι το δραστήριο Κέντρο Μελετών Νήσου Σκοπέλου με τη συνεργασία και συμπαράσταση του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου