ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Σκιάθος, η νέα Βαγδάτη

σκιάθος-η-νέα-βαγδάτη-381849

Του Σταμάτη Ορφανού

Υπεύθυνου marketing και επικοινωνίας του Bananistas

Χίλιες και μια νύχτες στην Σκιάθο! Παραμύθια του ΧΑΛΙμας Ο Αλί ΜΠΑΜΠΑΣ και οι σαράντα κλέφτες!

Πόσες τέτοιες ιστορίες πρέπει να επικαλεστείς για να περιγράψεις το τι συμβαίνει στην Σκιάθο καταμεσής του καλοκαιριού στον χώρο της ψυχαγωγίας και του τουρισμού.

Αφορμή αλλά και αιτία είναι το Bananistas! Ένα από τα 5 κορυφαία beach club της χώρας, το οποίο κατάφερε να τοποθετήσει την Σκιάθο στους κορυφαίους προορισμούς της νεολαίας και όχι μόνο! ‘Ένα σημείο συνάντησης της νεολαίας που έγινε μανία, φιλοσοφία, τρόπος ζωής. Που διαφήμισε την Σκιάθο σε όλη την Ελλάδα και παρέλασαν από αυτό δεκάδες καλλιτέχνες. Η Δέσποινα Βανδή, οι Μέλισσες, οι Ονιράμα, ο Κώστας Μαρτάκης, η Demmy, ο Μιχάλης Stavento και πολλοί άλλοι. Μόνο που το Bananistas έκανε ένα τεράστιο «λάθος»! Λειτουργεί σε μια περιοχή φιλέτο για το νησί και όλη την Ελλάδα!

Την Κρασσά Μπανάνα.

Έτσι άρχισαν τα ψεύδη. Από «Προύχοντες», γιδοβοσκούς «επενδυτές», σκιαθίτικα αυτοδιοικητικά σαπρόφυτα που έχουν ενώσει τις δυνάμεις για να ισοπεδώσουν ό,τι πιο πρωτοποριακό και φρέσκο έχει να επιδείξει το νησί της Σκιάθου τα τελευταία 5 χρόνια!

Το θράσος τους τεράστιο! Μια επιχείρηση που από το 2012 λειτουργεί νομιμότατα ξαφνικά βαφτίζεται παράνομη. Νονός αυτής της βάφτισης (και όχι μόνο) ο Δήμος Σκιάθου. Ψευδείς ισχυρισμοί για κοπή δέντρων 600 μέτρων και άλλων ανακριβειών! Έτοιμοι να κατηγορήσουν το Bananistas και για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, την τρύπα του όζοντος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα! Μόνο που τα παραμύθια της Χαλιμάς έχουν κοντά ποδάρια! Το Bananistas βέβαιο για την νομιμότητα του καταθέτει νέα αίτηση για την λειτουργία του. Μόνο που πια αυτή η αίτηση με τον νέο νόμο δεν περνά από δημοτικό συμβούλιο! Πρόβλημα ….(για το δήμο). Πώς να τους σταματήσουν;

Ανακαλύπτουν το κανόνα της καθυστέρησης, για να δώσουν μια τυπική βεβαίωση εγκατάστασης Ζητούν να ενημερωθούν υπηρεσιακά από την αρχαιολογία, από το δασαρχείο από την πολεοδομία του ίδιου του δήμου που βρίσκεται μερικά στενά πιο κάτω, από την… Ε.Υ.Π, την ΝΑΣΑ, του Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και κάθε ευφάνταστη υπηρεσία που υπάρχει στον πλανήτη γη. Απλά για εξαντλήσουν το 15ημερο που λέει ο νόμος και να εξαντλήσουν οικονομικά το Bananistas και τους 40 εργαζομένους του που βρίσκονται στο νησί στο full season.

Η νομιμοφάνεια και νομιμοφροσύνη τους εξαντλείται μόνο στο Bananistas! Σε όλο το υπόλοιπο νησί ασυδοσία οικολογική, περιαυτολογική και γενικότερα νομική. Αυτοδιοικητικοί που δουλεύουν ως ιδιώτες σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί και όλος παραδόξως αυτοί οι επιχειρηματίες απολαμβάνουν ασυλία, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, η οποία μάλιστα εμφανίζεται κατά το δοκούν ως υπερασπιστής άλλων ιδιοκτητών ακινήτων σε δικαστικές υποθέσεις! Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.

Ναι το Bananistas δέχεται πόλεμο, τοπικά επιχειρηματικά, αυτοδιοικητικά και ατομικά συμφέροντα θέλουν να το κλείσουν. Θέλουν να κλείσουν μια επιχείρηση πρότυπο η οποία δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ σε προμηθευτές και στο ελληνικό δημόσιο. Μία επιχείρηση η οποία έχει καταφέρει να έχει όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας , τις οποίες άλλες επιχειρήσεις αυτού του είδους θα τις έβλεπαν μόνο με το κιάλι! Μία επιχείρηση που δίνει ζωή και έσοδα σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις στην Σκιάθο. Οι προφάσεις για αυτό τον πόλεμο πολλές. Η αλήθεια είναι όμως ότι το Bananistas δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα παλέψει, θα νικήσει και θα σας περιμένει ξανά για να σας υποδεχθεί! Αυτό είναι μόνο η αρχή θα ακολουθήσουν νέες αποκαλύψεις για τον τουριστικό, περιβαλλοντολογικό, οικολογικό και επιχειρηματικό πόλεμο που μαίνεται στη Σκιάθο, με θύμα φυσικά το ίδιο το νησί που ήδη έχει ακυρώσεις λόγω του πολέμου στο Bananistas. Επιφυλασόμαστε!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου