ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκτός δυσπρόσιτων και πάλι η Σκιάθος

εκτός-δυσπρόσιτων-και-πάλι-η-σκιάθος-383629

Πέντε τα δυσπρόσιτα σχολεία στη Μαγνησία, σε Σκόπελο και Αλόννησο

Εκτός λίστα δυσπρόσιτων σχολείων μένει για μία ακόμη σχολική χρονιά η Σκιάθος. Πέντε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαγνησία, καθορίζονται ως δυσπρόσιτες. Οι δυσπρόσιτες μονάδες δίνουν διπλά μόρια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, και άρα σημαντική ώθηση στους πίνακες για τους εκπαιδευτικούς που θα υπηρετήσουν σε αυτές.

Πρόκειται για τις εξής σχολικές μονάδες σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας: Γυμνάσιο Σκοπέλου, Γυμνάσιο Γλώσσας Σκοπέλου, Γυμνάσιο Αλοννήσου, Γενικό Λύκειο Σκοπέλου και ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Τα επιπλέον μόρια που προσφέρει η υπηρέτηση ενός εκπαιδευτικού στα συγκεκριμένα σχολεία, λειτουργούν ως κίνητρο για τη στελέχωσή τους. Κάθε χρόνο στα νησιά υφίσταται το πρόβλημα των διδακτικών ωρών που χάνονται λόγω των κενών θέσεων εκπαιδευτικών που τοποθετούνται παρά τη θέλησή τους στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Αναγκάζονται να κάνουν χρήση αναρρωτικών αδειών και αδειών χωρίς αποδοχές, με αποτέλεσμα η ύλη των μαθημάτων, ακόμη και σε βασικές ώρες, να μένει πίσω, μέχρι να βρεθούν εκπαιδευτικοί που θα δεχθούν τις θέσεις στα νησιά.

Στη Σκιάθο το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καθώς δεν ανήκει καν στις δυσπρόσιτες περιοχές. Μάλιστα, τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει μαθητές και γονείς να διαμαρτύρονται για τα κενά ακόμη και σε βασικά μαθήματα, που δεν καλύπτονται παρά μήνες αργότερα.

Σημειώνεται ότι από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει τεθεί επανειλημμένως η αναγκαιότητα διαχωρισμού της Μαγνησίας σε δύο περιοχές απόσπασης και κινήτρων για την υπηρεσία: σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Μάλιστα, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας είχε καταθέσει πρόταση μοριοδότησης των σχολείων ανά περιοχή στη Μαγνησία, με στόχο την άρση αδικιών που υπάρχουν στη μοριοδότηση εκπαιδευτικών ανά περιοχή μετάθεσης, προκειμένου τα επιπλέον μόρια σε δυσπρόσιτες περιοχές να λειτουργούν ως κίνητρο για καθηγητές και δασκάλους.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας προτείνει τα εξής:

Βόλος – 1 μόριο,

Αγριά, Λεχώνια – 2 μόρια,

Βελεστίνο, Αγχίαλος – 3 μόρια,

Στεφανοβίκειο, Φυλακές Κασσαβέτειας – 4 μόρια,

Αλμυρός, Ευξεινούπολη, Κανάλια – 5 μόρια,

Μηλιές, Σούρπη – 6 μόρια,

Αργαλαστή, Πτελεός – 7 μόρια,

Ζαγορά, Τσαγκαράδα – 8 μόρια,

Τρίκερι – 9 μόρια,

Σκιάθος- 10 μόρια,

Σκόπελος, Γλώσσα – 11 μόρια,

Αλόννησος – 12 μόρια.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου