ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γέμισε νιάτα η Αλόννησος

γέμισε-νιάτα-η-αλόννησος-385419

Σε εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αλοννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μεταξύ 8 και 10 Ιουλίου, στο διαμάντι των Σποράδων, την Αλόννησο.

Με 756 συμμετοχές και 25 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, το φεστιβάλ άνοιξε εντυπωσιακά στις 8 Ιουλίου, με τους συμμετέχοντες να τηρούν ευλαβικά την τελετουργία. Κάθε χορευτικό συγκρότημα, ντυμένο με παραδοσιακές φορεσιές από το τόπο προέλευσης, έκανε είσοδο στο Πατητήρι, το κατάφυτο λιμάνι της Αλοννήσου, με καραβάκι. Υπό τους ήχους των υπέροχων παραδοσιακών μελωδιών, τα συγκροτήματα κινούνταν το καθένα χορευτικά σε συγκεκριμένο οριοθετημένο κύκλο στο λιμάνι ,μέχρι που οι 25 κύκλοι γέμισαν.

Κι αφού όλα τα συγκροτήματα γίνανε ένα, ξεκίνησε το φεστιβάλ με τους χορούς να κρατάνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την ημέρα έναρξης αλλά κι όλες τις υπόλοιπες ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, οι αντιδήμαρχοι Αλοννήσου Άγγελος Αργυρίου και ο Μιχάλης Καλογιάννης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων Νίκος Πλωμαρίτης, ο δήμαρχος Δερύνειας Κύπρου Άντρος Καραγιάννης, ο πρόεδρος Κοινότητας Κοίλης Κύπρου Μιχάλης Ευθυμίου, οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Βασιλική Μέγα και Δημήτρης Κατηρτσίδης καθώς κι η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη.

Η πανηγυρική διάθεση καλωσορίσματος του καλοκαιριού συνέχισε αμείωτη τις επόμενες ημέρες, με τους χορευτές να δίνουν το στίγμα τους με τις χορευτικές ικανότητές τους σε κάθε ευκαιρία, εντός και εκτός του προγράμματος του φεστιβάλ, και σε κάθε γραφικό χωριό ή εξωτική παραλία του νησιού, προκαλώντας τον θαυμασμό εκατοντάδων τουριστών και κατοίκων.

Το φεστιβάλ έκλεισε εξίσου θεαματικά με χορευτικές πολιτιστικές «αναμετρήσεις» ανάμεσα σε διαφορετικές χορευτικές παραδόσεις και κουλτούρες. «Μας γεμίζει ικανοποίηση πως κάθε γωνιά της Αλοννήσου φιλοξένησε μία διαφορετική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου, και πως το νησί μας έγινε μια αγκαλιά με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα καταφέρνοντας να ακουστεί πέρα από κει που τα μάτια ορίζουν τα σύνορα», σχολίασε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Παναγιώτης Τσουκανάς, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, ευχαριστώντας εκ βαθέων καρδίας όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης καθώς και την εταιρία HELLENIC SEAWAYS, που ήταν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέγας χορηγός του φεστιβάλ και τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου