ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα δέκα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά η Σκιάθος

στα-δέκα-πιο-πυκνοκατοικημένα-νησιά-η-385431

Η πυκνότητα πληθυσμού είναι 126,8 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

Στα δέκα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας περιλαμβάνεται η Σκιάθος σύμφωνα με τον ιστότοπο http://www.economy365.gr, που επισημαίνει, σε σχετική ανάρτηση, ότι η πυκνότητα ενός τόπου ορίζεται από τον συνολικό πληθυσμό του διαιρούμενο με την έκταση. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν γύρω στα 6.000 νησιά, ξερονήσια και βραχονησίδες, εκ των οποίων ο αριθμός των κατοικημένων κυμαίνεται από 166 σε 227.

Η Σκιάθος καταλαμβάνει τη δέκατη θέση στη λίστα, όπου καταγράφονται επίσης: η Ερεικούσσα το δεύτερο σε μέγεθος από τα τρία Διαπόντια νησιά βορείως της Κέρκυρας, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Αίγινα, οι Σπέτσες, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Σύρος και η Σαλαμίνα.

Η Σκιάθος, το νησί του Παπαδιαμάντη, είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων και η πυκνότητα πληθυσμού είναι 126,8 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Απέχει 41 ναυτ. μίλια από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, τον Βόλο, και μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου, έχει ανατολικά τη Σκόπελο σε απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλίων, προς Νότο την Εύβοια από την οποία απέχει 16 ν.μ και προς Βορρά βρίσκεται ο Θερμαϊκός κόλπος και απέχει 95 ν.μ. από τη Θεσσαλονίκη. Η έκταση του νησιού είναι 48 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 6.088 (απογραφής 2011). Η Σκιάθος διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, την Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια κ.ά., υπογραμμίζεται στην ίδια ανάρτηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου