ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Νίκησαν» τη Μέδουσα- Έσωσαν βοσκό στη Σκόπελο

νίκησαν-τη-μέδουσα-έσωσαν-βοσκό-στη-390745

Το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου, το οποίο απογειώθηκε από τη βάση του στη Ν. Αγχίαλο με προορισμό το Εληος Σκοπέλου, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την αεροδιακομιδή του 65χρονου

Η «Μέδουσα» και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες από το πρωί δεν εμπόδισαν το πλήρωμα του διασωστικού ελικοπτέρουAugusta – Bell 205 να πετάξει προς τη Σκόπελο, για να παραλάβει 65χρονο βοσκό που είχε υποστεί έμφραγμα και κινδύνευε η ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό, ο 65χρονος βοσκός, βρισκόταν στο Εληος, όταν υπέστη έμφραγμα. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, απ’ όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Ειδοποιήθηκε η 111 Πτέρυγα Μάχης. Το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου απογειώθηκε από τη βάση του στη Ν. Αγχίαλο με προορισμό το Εληος Σκοπέλου για να παραλάβει τον 65χρονο.

Μπροστά στον κίνδυνο που διέτρεχε ένας συνάνθρωπός τους, το τριμελές πλήρωμα δεν λογάριασε τους κινδύνους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι άνεμοι έπνεαν με 20 μίλια, η βροχή ήταν συνεχής, υπήρχε χαμηλή νέφωση και μικρή ορατότητα. Όλα ξεπεράστηκαν από τον έμπειρο χειριστή του ελικοπτέρου και τα μέλη του πληρώματος, που προσγειώθηκαν στο νησί και παρέλαβαν με ασφάλεια τον ασθενή.

Στη συνέχεια το ελικόπτερο επέστρεψε στη βάση του στη Ν. Αγχίαλο, όπου είχε ειδοποιηθεί και περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 65χρονο στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου