Πληρότητα 90% στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-16, 16:38:52
Πληρότητα 90% στη Σκιάθο

Σταδιακή άνοδο σημειώνεται στα ποσοστά πληρότητας που σημειώνονται στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκο Ευσταθίου, να κάνει λόγο για πληρότητα που πλησιάζει το 90%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, είναι σημαντικές οι πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις των Σποράδων με τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και τον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

Στη Σκιάθο, που με το διεθνές αεροδρόμιό της δέχεται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, η πορεία του φετινού τουρισμού δείχνει ανοδική εξέλιξη με θεαματικά νούμερα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν συνολικά 61 αφίξεις μεγάλων αεροσκαφών που μεταφράστηκαν σε 9.700 επιβάτες, οι οποίοι κατέφθασαν στη Σκιάθο από διάφορες χώρες, αλλά κυρίως από βρετανικά και ιταλικά αεροδρόμια.

Από Ρώμη και Μιλάνο υπάρχουν απευθείας πτήσεις δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα. Αυτή την περίοδο στη Σκιάθο η πλειονότητα των τουριστών είναι Βρετανοί και Ιταλοί, σε συνολικό ποσοστό που αγγίζει το 90%, ενώ οι αφίξεις των Ιταλών, οι οποίοι θεωρούνται από τους ποιοτικότερους τουρίστες, παρουσιάζουν αύξηση που φθάνει στο 8,5%.

Στις αφίξεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι ακτοπλοϊκοί επισκέπτες που καθημερινά καταφθάνουν με τα οχηματαγωγά ή τα ταχύπλοα, και που αυτή την περίοδο παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπολογίζεται ότι έφθασαν συνολικά στη Σκιάθο με τα πλοία πάνω από 3.000 τουρίστες.

Συνολικά στη Σκιάθο παρουσιάζεται μια αύξηση της τάξης του 5,2% σε σύγκριση με πέρυσι, αν και ο φετινός Μάιος δεν ήταν από τις καλές περιόδους λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και επειδή το Brexit έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και δισταγμούς σε χιλιάδες Βρετανούς, που για δεκαετίες αποτελούν τον κύριο πυλώνα για τον τουρισμό στις Σποράδες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=