ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποφυλακίστηκε τελικά ο προσωρινά υπεύθυνος καφέ -μπαρ της Σκιάθου

αποφυλακίστηκε-τελικά-ο-προσωρινά-υπ-393222

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 23χρονος κάτοικος Κομοτηνής, προσωρινά υπεύθυνος γνωστού καταστήματος καφέ μπαρ εστιατορίου στη Σκιάθο, που προχθές, μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, οδηγήθηκε στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Ο 23χρονος καταδικάστηκε, καθώς σε έλεγχο των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε το κατάστημα παρά την απόφαση σφράγισής του, που είχε εκδώσει η δημοτική αρχή Σκιάθου για διοικητικά θέματα.

Το άρθρο 56 του Ν. 4249/14 για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι πολύ αυστηρό και σε περίπτωση παραβίασης αποφάσεων σφράγισης δεν προβλέπει την μετατροπή της ποινής ή η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι η απόφαση του δικαστηρίου να καταστεί αμετάκλητη.

Χθες, ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου υπέβαλε αίτηση χορηγήσεως αναστελλούσης ισχύος στην έφεση που ασκήθηκε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, η οποία συζητήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και έγινε δεκτή. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 23χρονος, ο οποίος είχε οδηγηθεί στις φυλακές, αφέθηκε ελεύθερος.

Να επισημανθεί πάντως, όπως επισημάνθηκε από δικηγορικούς κύκλους, ότι το εν λόγω άρθρο τέθηκε σε ισχύ για εκείνες τις αποφάσεις σφράγισης καταστημάτων που εκδίδονται από το ΣΔΟΕ για αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή. Ωστόσο, όπως υπογραμμίστηκε, η ισχύς του επεκτάθηκε και σε παραβάσεις που αφορούν σε διοικητικά θέματα, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.

Ερωτήματα

Ερωτήματα πάντως, προκαλούν οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σύλληψη του 23χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά εφτά αστυνομικοί με δύο περιπολικά που είχαν σπεύσει στον τόπο, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, του 23χρονου, χωρίς να του δώσουν κανένα περιθώριο χρόνου, ώστε να φορέσει τα ρούχα του στα αποδυτήρια του καταστήματος.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στο περιπολικό με το σορτς που φορούσε, γυμνός από τη μέση και πάνω και τις σαγιονάρες, και φίλος του που τον συνόδευσε στο Δικαστήριο του αγόρασε τελικά ρούχα και παπούτσια ώστε να έχει ευπρεπή εμφάνιση.

Υπενθυμίζεται ότι για παραβίαση απόφασης σφράγισης του ιδίου καταστήματος, καταδικάστηκε και ένας 25χρονος Ρωσοπόντιος, επίσης ως προσωρινά υπεύθυνος και με την ίδια ποινή. Ο 25χρονος ωστόσο δεν ήταν παρών στο δικαστήριο προχθές Πέμπτη και το μεσημέρι είχε εκδοθεί εντολή για άμεση εκτέλεσης της απόφασης. Σχετική αίτηση αναστελλούσης ισχύος στην έφεση που ασκήθηκε έγινε δεκτό και για τον Ρωσοπόντιο καταδικασθέντα.

Οι τέσσερις νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν κριθεί αθώοι, καθώς το επίδικο διάστημα δεν ήταν ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Αμεσες ενέργειες για τη νόμιμη λειτουργία

Η εταιρεία του εστιατορίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέθεσε στον εντεταλμένο μηχανικό Ευγένιο Μαρκάκη να προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη χορήγηση νέας άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος, η οποία αναμένεται να έχει εκδοθεί στις επόμενες είκοσι μέρες.

Επιπλέον, χθες η εταιρεία υπέβαλε αίτημα εγκατάστασης για τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου στη δημοτική αρχή Σκιάθου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου