ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με δαπάνες ξενοδόχων η διαμονή και η σίτιση δύο μελών του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

με-δαπάνες-ξενοδόχων-η-διαμονή-και-η-σί-394601

Πρωτοβουλία που έρχεται να υποκαταστήσει την ίδια την υποχρέωση του κράτους, ανέλαβε η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου.

Εξασφάλισε φιλοξενία και σίτιση σε δύο τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας οι οποίοι αποσπάστηκαν στο νησί του Παπαδιαμάντη και θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καλύπτοντας κενά που υπάρχουν στις καθημερινές βάρδιες.

Όπως είναι γνωστό οι ανάγκες της Σκιάθου ειδικά το καλοκαίρι που ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται λόγω του τουρισμού είναι εξαιρετικά αυξημένες. Το επικουρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον υπερβολικό φόρτο εργασίας επί 24ώρου βάσης στα ασθενοφόρα αφού δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες γι αυτό και ζητήθηκε από το Δήμο Σκιάθο να γίνουν ενέργειας για ενισχύσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Από το ΕΚΑΒ εκφράστηκε η θετική γνώμη της διοίκησης αρχικά ωστόσο το θέμα που τέθηκε είναι η παροχή στέγης και σίτισης στα δύο άτομα. Η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου χωρίς δεύτερη κουβέντα με απόφαση του προέδρου Αλ. Ευσταθίου και τη σύμφωνη γνώμη όλης της διοίκησης άναψε πράσινο φως αναλαμβάνοντας την παροχή στέγης και σίτισης.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται πως θα αποφευχθούν καταστάσεις που θα δυσφημίσουν το νησί αφενός και αφετέρου καλύπτονται κενά ώστε να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση έκτακτων και επειγόντων περιστατικών που χρειάζονται διακομιδή στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου