ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σημείο συνάντησης η Σκόπελος

σημείο-συνάντησης-η-σκόπελος-394643

Στην κατεύθυνση των εναλλακτικών δράσεων τουρισμού στρέφουν το βλέμμα οι φορείς της Σκοπέλου, προσβλέποντας στην προσέλκυση περισσοτέρων από 1.000 επισκεπτών στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη του παραπάνω στόχου είναι τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο νησί και αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις της παράδοσης και του τοπικού λαογραφικού χρώματος.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη, 250 περίπου άτομα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Γλώσσας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, όλα μέλη χορευτικών συγκροτημάτων από Κέρκυρα, Σέρρες, Δράμα, Βέροια, Κύπρο, Κόρινθο, Ναύπακτο και Χαλκιδική μαζί με τους συνοδούς τους.

Στο διάστημα από 26 μέχρι 29 Αυγούστου, κορυφαία στιγμή για το νησί, αναμένονται περισσότερα από 500 μέλη χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τους συνοδούς τους, στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου φεστιβάλ που φέρει το όνομα «Διαμαντής Παλαιολόγος».

Στο μεταξύ, με ανάλογο ενδιαφέρον αναμένεται το νεανικό κινηματογραφικό φεστιβάλ SIFFY, στο οποίο συμμετέχουν περίπου εκατό νέοι και δεκάδες γνωστοί σκηνοθέτες από διάφορες χώρες.

«Όλες οι παραπάνω δράσεις μεταφράζονται σε περισσότερα από 1.000 επισκέπτες για το νησί της Σκοπέλου, ενώ είναι θετικό το γεγονός ότι είτε μας επιλέγουν ξανά είτε μας συστήνουν σε άλλους, γεγονός που σημαίνει διαφήμιση για το νησί και κίνηση για τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες», υπογραμμίζει η κ. Ντάκη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου