ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017» στη Σκόπελο

φεστιβάλ-παραδοσιακών-χορών-2017-στη-σ-398686

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017» που θα πραγματοποιηθεί στη Γλώσσα Σκοπέλου από 13-16 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ξεκίνησε το 2013 και έχει γίνει πλέον θεσμός και σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νησί της Σκοπέλου. Χορευτικά συγκροτήματα από περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό, παίρνουν μέρος κάθε χρόνο με σκοπό να συμβάλλουν στην προβολή, την διάδοση, την διατήρηση και την ανάδειξη των στοιχείων του παραδοσιακού πολιτισμού, της παράδοσης, και της λαογραφίας κάθε τόπου.

Συμμετέχοντες και επισκέπτες – τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα του νησιού, να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές του καθώς και να γνωρίσουν τις επτά παραδοσιακές τοπικές φορεσιές. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης τονώνοντας ταυτόχρονα και την τοπική αγορά.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη του Νομού Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας γενικότερα, καθώς επίσης και την διάσωση της λαϊκής μας παράδοσης, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης. Στην εν λόγω εκδήλωση θα παρευρεθούν χορευτικά συγκροτήματα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά τις πολύ ωραίες αυτές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στο όμορφο νησί της Σκοπέλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου