ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παπαδιαμαντική εκδήλωση

παπαδιαμαντική-εκδήλωση-408291

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση λόγου και μουσικής παρουσιάστηκε το βιβλίο της Σκιαθίτισσας φιλολόγου Σοφίας Κανταράκη, στους Σοφάδες Καρδίτσας, την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων.

Ως ένα σημαντικό πόνημα για τον πολιτισμό αλλά και κυρίως για την εκπαίδευση χαρακτηρίστηκε το έργο της συγγραφέως, η οποία μίλησε για τον δικό της «ιαματικό» Παπαδιαμάντη με συγκινητικά λόγια, ενώ μέσα από τη σύμπραξη της αναγνωστικής μαεστρίας του σκηνοθέτη Βασίλη Κυρίτση και της σαγηνευτικής ερμηνείας της Αλίκης Καγιαλόγλου, η παρουσίαση του βιβλίου πήρε άλλες διαστάσεις για το παπαδιαμαντικό κοινό των Σοφάδων, το όποιο απέδειξε ότι ο πεζογράφος κατέχει μια σημαντική θέση στη λογοτεχνική συνείδηση των αναγνωστών.

Παρόντες όλοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, νυν και πρώην, απέδειξαν ότι ο πολιτισμός δρα ενωτικά και αναπτερώνει τις ψυχές. Η πρωτοβουλία της παρουσίασης ανήκει στην ακάματη πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Κατερίνα Σταθοπούλου.

Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου διάβασε αποσπάσματα από πέντε διηγήματα του κορυφαίου Έλληνα διηγηματογράφου και τραγούδησε στίχους του μελοποιημένους από τον Άλκη Μπαλτά. Νωρίτερα ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης παρουσίασε αποσπάσματα του έργου «Κοινωνίας δρώμενα στον Παπαδιαμάντη» της Σκιαθίτισσας φιλόλογου Σοφίας Κανταράκη. Ο Βασίλης Κυρίτσης δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του πολιτισμού πάνω από τριάντα χρόνια, στην αρχή ως ηθοποιός, αργότερα ως σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής, και τα τελευταία 18 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής θεατρικών και πολιτιστικών οργανισμών: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Στοά του Βιβλίου, Φεστιβάλ Πέτρας κλπ. Η εκδήλωσε απέσπασε από το κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις, μέσα από τα συνεχόμενα χειροκροτήματα και τις επιβραβεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου