ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταλαιπωρία τουριστών στα νησιά

ταλαιπωρία-τουριστών-στα-νησιά-425323

Την ανάγκη συγχρονισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων των νησιών με τις πτήσεις των αεροδρομίων Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου επισημαίνουν οι δήμαρχοι των τριών νησιών με κοινή επιστολή που απέστειλαν στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό και τις πλοιοκτήτριες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Οι δήμαρχοι Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι τουρίστες ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον για τον τουρισμό.

Το κοινό αίτημα που διατυπώνουν οι τρεις δήμαρχοι στον αρμόδιο υφυπουργό είναι να μεταφέρει το αίτημά τους στις πλοιοκτήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ενός επιπρόσθετου βραδινού δρομολογίου από το νησί της Σκιάθου προς Σκόπελο – Αλόννησο σε καθημερινή βάση, για να εξυπηρετήσει όλες τις απογευματινές – βραδινές πτήσεις εξωτερικού – εσωτερικού.

«Η αναγκαιότητα αυτού του δρομολογίου είναι σημαντική διότι κατά την υψηλή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου είναι αδύνατον να βρεθούν καταλύματα για ένα βράδυ στη Σκιάθο, προκειμένου να διανυκτερεύσουν οι τουρίστες που έχουν προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Αυτό θα αποτελέσει τραγική ταλαιπωρία για αυτούς, με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως δυσφήμηση της χώρας μας και της περιοχής μας, ακύρωση πολλών συμβολαίων από τους τουρ οπερέιτορς για την επόμενη χρονιά, 2018, και βεβαίως μεγάλη οικονομική ζημιά για όλους μας», όπως επισημαίνεται στην ίδια επιστολή.

Παράλληλα, οι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου υπογραμμίζουν τη σημαντική πρωτοβουλία που έλαβε ο κ. Σαντορινιός, για τον επανασχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών (ακτοπλοΐα και αεροπορία) με στόχο την έγκαιρη και σύντομη μετακίνηση των κάτοικων αλλά και των τουριστών-επισκεπτών, δίνοντας δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης στα νησιά.

«Εμείς ως δήμαρχοι της Αλοννήσου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου επικροτούμε την προσπάθειά σας, άλλωστε για μας αυτός ο σχεδιασμός αποτελεί ένα αίτημα πολλών ετών. Στις προτάσεις που σας καταθέσαμε, επισημάναμε τον συγχρονισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τις πτήσεις των αεροδρομίων Ν. Αγχίαλου και Σκιάθου. Επειδή για τη φετινή τουριστική περίοδο δεν διαφαίνεται η ολοκλήρωση αυτού του σχεδιασμού, σας παρακαλούμε ως αρμόδιος υφυπουργός να μεταφέρετε το αίτημά μας στις πλοιοκτήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές των Β. Σποράδων», όπως τονίζουν οι συνυπογράφοντες την επιστολή.

Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε, σημειωτέον, στις ακτοπλοϊκές εταιρείες μαζί με τον πίνακα των αεροπορικών δρομολογίων του αεροδρομίου Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου