ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγώνας δρόμου στο παρά ένα για τις δημοπρασίες παραλιών

αγώνας-δρόμου-στο-παρά-ένα-για-τις-δημο-445327

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επικεφαλής και το προσωπικό των νησιωτικών δήμων προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι απαιτούμενες διαδικασίες για την παραχώρηση των παραλιών, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην κοινοποίηση της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών. Οι επικεφαλής των τριών νησιών καταβάλλουν προσπάθειες, κυριολεκτικά στο παρά ένα, να ολοκληρώσουν μέχρι την 23η Ιουνίου μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες, ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που συνεπάγεται μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, απέχει λίγα μόλις εικοσιτετράωρα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αγωνία ανεβαίνει στο κατακόρυφο, καθώς τα τρία νησιά έχουν ήδη υποδεχτεί τους πρώτους ξένους τουρίστες της φετινής σεζόν, πλην όμως δεν έχουν γίνει ακόμη οι δημοπρασίες για τις παραλίες, με αποτέλεσμα να μην έχουν αναπτυχθεί ακόμη ομπρελοκαθίσματα.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η σχετική εγκύκλιος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Παρασκευή 19 Μαΐου, ενώ πέρυσι είχε κοινοποιηθεί έναν μήνα πριν. «Δεν γνωρίζω τι προκάλεσε την καθυστέρηση, ενδεχομένως οι αλλαγές που έκανε το Υπουργείο Οικονομικών», υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η διάρκεια παραχώρησης πέρυσι ήταν για ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου, προβλέπεται για τρία χρόνια.

Παράλληλα ο δήμαρχος Σκοπέλου σημείωσε ότι οι όροι διακήρυξης και η διαδικασία της δημοπρασίας θα έπρεπε να είχαν γνωστοποιηθεί και ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι θετικό το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερη η διάρκεια παραχώρησης των παραλιών, διότι αναμένεται να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών και ανάλογα έσοδα.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστών, οι οποίοι αναζητούν παραλίες με ομπρελοκαθίσματα προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα τουριστικό νησί. Στο μεταξύ, οι αιρετοί γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τουρίστες για ευνόητους λόγους, ενώ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να φέρουν έγκαιρα σε πέρας τη διαδικασία.

«Το πρόβλημα είναι ότι άργησε να εκδοθεί το ΦΕΚ. Ευτυχώς υπάρχει το διευκρινιστικό ότι η 23η Ιουνίου είναι η καταληκτήρια ημερομηνία για τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς. Αυτό συνεπάγεται αγωνία και πολλές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά θα τα καταφέρουμε», σχολιάζει από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Ο ίδιος επισημαίνει, παράλληλα, ότι γίνεται αποδέκτης παραπόνων, ενώ υπογραμμίζει ότι «αναμφίβολα είναι πρόβλημα το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε έγκαιρα η διαδικασία παραχώρησης των παραλιών, ενώ υπάρχουν ήδη τουρίστες στο νησί. Η πίεση που υφιστάμεθα όλοι είναι μεγάλη, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου