ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εντονη βροχόπτωση στη Σκόπελο

εντονη-βροχόπτωση-στη-σκόπελο-447953

Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν προχθές στις Βόρειες Σποράδες, χωρίς, ευτυχώς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, με τη Σκόπελο, που είχε πληγωθεί πριν από δύο χρόνια από το τσουνάμι που σάρωσε τα πάντα, να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 76 χιλιοστά βροχής, στις εννέα πρώτες ώρες της Κυριακής. Στη Σκιάθο αντίστοιχα, καταγράφηκαν 53 χιλιοστά βροχής για το αντίστοιχο διάστημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στη Σκιάθο και τη Σκόπελο στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, συνοδεύτηκε από δυνατούς κεραυνούς, και διαλείμματα ανάπαυλας του καιρού, με το έμψυχο δυναμικό των νησιών να τίθεται επί ποδός από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν τα έντονα φαινόμενα.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε μικροπροβλήματα στους αγροτικούς δρόμους της Σκοπέλου, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ορισμένοι αγροτικοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι στις περιοχές Καλόγηρος και προς τα μοναστήρια του νησιού, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα ή μεγάλης έκτασης ζημιές.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου χαρακτήρισε ευεργετική τη βροχή για την αγροτική παραγωγή του νησιού, τονίζοντας, παράλληλα, τη μακρά περίοδο ανομβρίας που προηγήθηκε, με εξαίρεση την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε στις αρχές του χρόνου στο νησί.

Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Βαγγέλης Καραμήντζας, υπογράμμισε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των τοπικών υπηρεσιών, δήμου και πυροσβεστικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη κατάσταση.

Βελτιώνεται ο καιρός

Στο μεταξύ, σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει ο καιρός, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η εβδομάδα που διανύουμε είναι καλύτερη, από άποψη καιρικών συνθηκών, σε σύγκριση με την αντίστοιχη που προηγήθηκε.

Τα σημάδια βελτίωσης έγιναν ήδη αισθητά από χθες και θα είναι ευδιάκριτα μέχρι και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και οι βροχές σταματούν, αλλά διαφαίνονται ενδείξεις αστάθειας του καιρού στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καντερές, τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, είναι σαφώς λιγότερα σε έκταση και ένταση, σε σύγκριση με την εικόνα που παρουσίασε ο καιρός τις προηγούμενες μέρες και υποχωρούν τις βραδινές ώρες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Ο ίδιος κάνει λόγο για αίθριο καιρό ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ η Παρασκευή αναμένεται να είναι η θερμότερη μέρα της εβδομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου