ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής συνάντηση στη Σκιάθο

διεθνής-συνάντηση-στη-σκιάθο-461279

Στο νησί του Παπαδιαμάντη πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού των Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης, με τη συμμετοχή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Skiathos Palace και με την υποστήριξη των Skiathos Palace Hotel, Olympic Air/Aegean, Dolphin of Skiathos, Islea Hospitality Group και Hellenic Seaways.

Η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκλήθηκε από τον Οργανισμό των Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης, να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες και τη δράση της στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και, ειδικότερα, της Διαδρομής των Κοιμητηρίων. Ο Οργανισμός επαίνεσε τη Διεύθυνση για τις ενέργειές της, χάρη στις οποίες δέκα δήμοι της χώρας, με κηρυγμένα ως ιστορικούς τόπους κοιμητήρια, πρόκειται να συμμετέχουν στη Διαδρομή.

Στις συνεδριάσεις πήραν μέρος μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τις εξής χώρες: Νορβηγία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία και Ελλάδα.

Από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετείχαν η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαριάνθη Αναστασιάδου, και η καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε ξενάγηση στο κοιμητήριο της Σκιάθου, η οποία έγινε από την ιστορικό-αρχαιολόγο και επίτιμου μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», Συραϊνώ Κορωνιού-Διονυσίου, η οποία καθήλωσε και εντυπωσίασε με την επιστημονική και αναλυτική παρουσίαση των μνημείων. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον ναό της Παναγίας Λιμνιάς, στο Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου.

Με αφορμή τις συνεδριάσεις, ο σύλλογος εξέδωσε μια ειδική έκδοση, μέρος της μελέτης της κ. Κορωνιού, για το κοιμητήριο της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου