Μεγάλη διοργάνωση στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-15, 15:34:53
Μεγάλη διοργάνωση στη Σκιάθο

H αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη διοργάνωση match racing της χώρας έχει ξεκινήσει και σύντομα 15 ομάδες από όλη τη χώρα θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο, με φόντο το θαλασσινό τοπίο της Σκιάθου. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Σκιάθος», στο διάστημα  19 - 21 Μαΐου, ενώ  ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών θα αποτελέσει το γήπεδο για ιστιοδρομίες υψηλού επιπέδου.

 Άλλωστε ο αγώνας βρίσκεται ήδη στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (World Sailing) και μετράει στην παγκόσμια κατάταξη των ομάδων.

 Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά και ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, είναι έτοιμοι για τη διοργάνωση και έχουν ήδη διασφαλίσει ότι η εμπειρία όλων των συμμετεχόντων θα είναι επιπέδου διοργανώσεων που στη χώρα μας δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ρόλο σε αυτό παίζει και η εταιρία sail plus που έχει αναλάβει και τη φετινή χρονιά το event management.

To εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace, που δεσπόζει στον όρμο των Κουκουναριών έχει βαλθεί να δείξει σε όλους ότι η Σκιάθος πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, είναι και ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting.  Ένας προορισμός που μπορούν να συμβαίνουν αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου. Πέρα από Μεγάλος Χορηγός του αγώνα για το 2017, το ξενοδοχείο Skiathos Palace θα φιλοξενήσει επιτροπές, κριτές, αγωνιζομένους και δημοσιογράφους.

Το SPC 2017 περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης: μέσω του αγώνα θα προβάλλεται η δράση κάποιου κοινωφελούς ιδρύματος και για φέτος, μαζί μας θα είναι το σωματείο Safe Water Sports. Παράλληλα, και με στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των αγωνιζομένων, η Ελληνική Ναυαγοσωστική Εταιρία (ΕΝΑΚ) θα παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη πέρα των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που θα υπάρχουν.

Η διάδοση της ιστιοπλοΐας είναι βασικό μέλημα των διοργανωτών. Φέτος, θα γίνουν δυο δράσεις στα πλαίσια του αγώνα που θα προσπαθήσουν να κάνουν ευρύτερα γνωστό το άθλημα στην τοπική κοινωνία. Η πρώτη είναι ένα σεμινάριο για το match racing το οποίο απευθύνεται σε ιστιοπλόους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τα βασικά για αυτήν τη μορφή των αγώνων. Το δεύτερο, το «The School Project» απευθύνεται στους νέους από τα σχολεία της Σκιάθου, πρόγραμμα κατά το οποίο οι έμπειροι προπονητές του ΝΟΣ και του ΙΟΠ, θα μυήσουν τα παιδιά στην ιστιοπλοΐα και τα μυστικά της, στον ναυταθλητισμό και τις αξίες του.

Με στόχο τόσο την προβολή του αγώνα, την διάδοση του αθλήματος αλλά και των δραστηριοτήτων των διοργανωτών ομίλων, ήδη κυκλοφορεί και μοιράζεται δωρεάν σε πολλά σημεία η εφημερίδα του αγώνα. To περιοδικό Plefsi, υποστηρικτής και συνεργάτης του αγώνα δημιούργησε μια ειδική έκδοση Plefsi Free, ειδικά για τον αγώνα. Μια έκδοση που θα συνεχίσει να μοιράζεται και να κάνει γνωστό το Skiathos Palace Cup ακόμα και αφού τα φώτα της φετινής διοργάνωσης σβήσουν.

Ένθερμος υποστηρικτής του αγώνα είναι ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, της εταιρείας Dolphin of Skiathos, ενώ παράλληλα κορυφαίες εταιρίες  της χώρας χορηγούν τον αγώνα και στηρίζουν τις δράσεις του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου, παράλληλα με το www.portbook.gr, το αξιόπιστο πανελλαδικό δίκτυο πληροφόρησης για τους λάτρεις της θάλασσας, τα μέλη του ΝΟΣ και τους εθελοντές, που έδωσαν τα σκάφη τους και αφιέρωσαν χρόνο έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=