ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σημαντική προσκοπική δράση στην Αλόννησο

σημαντική-προσκοπική-δράση-στην-αλόν-472841

Στην Αλόνησσο διεξήχθη η Πανελλήνια Εκπαίδευση Σκαπανικής για τα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, από τις 27 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου. Την ευθύνη της Σχολής είχε ο Βοηθός Γενικός Εφορος κ. Φώτης Γαβριλάκης με εξαμελή ομάδα από έμπειρους εκπαιδευτές.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν είκοσι πέντε εκπαιδευόμενοι από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Αθήνα, Άμφισσα και Κρήτη.

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν τόσο η απόκτηση τεχνογνωσίας χρήσης εργαλείων και επεξεργασίας ακατέργαστου ξύλου για την αξιοποίησή του για κατασκευές ανέσεων στη φύση, όσο και η δημιουργία διαφόρων κατασκευών με κατεργασμένη ξυλεία που θα χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατασκευές αυτές ήταν υπαίθριοι τραπεζοπάγκοι, ξύλινοι πίνακες πληροφοριών και κατευθύνσεων καθώς και τραπέζια ροζέτες από φυσικά υλικά.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου φιλοξενήθηκε η Σχολή Σκαπανικής, πραγματοποιήθηκε σειρά επισκευών, με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η εκκλησία από την πρόσφατη χειμερινή θεομηνία.

Κατασκευάστηκαν και αντικαταστάθηκαν: η πόρτα και τα παράθυρα του βοηθητικού χώρου του ναού, επισκευάστηκαν μέρη από τις πόρτες του κυρίως ναού και κατασκευάστηκε ένα καινούργιο τριθέσιο στασίδι και επισκευάστηκαν τρία παλιά.

Στο πλαίσιο της Σχολής πραγματοποιήθηκε απονομή του Προσκοπικού Μεταλλίου Ευδόκιμου Υπηρεσίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στον Αρχηγό Συστήματος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αλοννήσου Νικόλαο Παππαγιάννη και την Αρχηγό Αγέλης του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αλοννήσου Σμαραγδή Ντινιακού το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού στην Βάνα Αθανασίου καθώς επίσης και το Τιμητικό Δίπλωμα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» της Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας σε ένθερμους υποστηρικτές του τοπικού Προσκοπικού Συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί η συμπαράσταση του Δήμου Αλοννήσου και του Ιερέως π. Λουκά, αλλά και σημαντικού αριθμού των κατοίκων που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στην επιτυχία της Σχολής. Στη δράση συμμετείχαν επίσης βαθμοφόροι της Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου