ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην τελική ευθεία οι αποζημιώσεις για τη Σκόπελο

στην-τελική-ευθεία-οι-αποζημιώσεις-γι-474747

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των 100 και πλέον πληγέντων της Σκοπέλου, οι οποίοι περιμένουν επί δύο χρόνια με ιώβεια υπομονή να ανάψει το «πράσινο φως» για τις πολυπόθητες αποζημιώσεις.

Οι επίπονες γραφειοκρατικές διαδικασίες εισέρχονται στην τελική ευθεία, μετά από ταλαιπωρία δύο ετών, με τους πληγέντες να αναμένουν την τελική υπογραφή από το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να λάβει ΦΕΚ η απόφαση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε προχθές ο πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων, Γιώργος Σκλάβος, έχουν ήδη επικυρωθεί οι αποζημιώσεις από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και υπολείπεται η υπογραφή από το Υπουργείο Υποδομών.

«Ευελπιστούμε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, σύμφωνα και με την προφορική δέσμευση των αρμόδιων υπουργών που παρακολουθούν το θέμα», όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σκλάβος.

Στο μεταξύ, ανάσα χαρακτηρίζεται από τους πληγέντες του νησιού η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που υπέγραψε πρόσφατα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, ρυθμίζονται τα χρέη στη φορολογική διοίκηση κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις. Η καταβολή σε δόσεις γίνεται χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, που αντιστοιχούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στον Δήμο Σκοπέλου, ο οποίος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν.

Σχολιάζοντας την παραπάνω ρύθμιση, ο πρόεδρος των πληγέντων υπογράμμισε ότι «είναι θετικό κάθε μέτρο που λαμβάνεται για την ελάφρυνση των οφειλετών. Το θέμα είναι να μπορεί και ο οφειλέτης να τα δώσει, να μπορεί, δηλαδή, να εξυπηρετηθεί».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου