ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυξάνονται οι γάμοι αλά «Μάμα μια»

αυξάνονται-οι-γάμοι-αλά-μάμα-μια-483892

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεκάδων μελλόνυμφων ζευγαριών από το εξωτερικό βρίσκεται η Σκόπελος, το νησί όπου τελέστηκαν περισσότεροι από 200 γάμοι αλά «Μάμα μία», στις περιοχές που αποτέλεσαν φυσικό σκηνικό της ταινίας. Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφονται στη στατιστική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη ληξίαρχο του Δήμου Σκοπέλου Ασημώ Σταμούλη, για την περίοδο από το 2011 μέχρι σήμερα, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Η συγκεκριμένη στατιστική μελέτη είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι σχετίζεται με την ταινία «Μάμα μία» που αποτελεί την τουριστική προμετωπίδα της Σκοπέλου, και έχει καταγραφεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ μεταξύ των είκοσι δημοφιλέστερων διεθνών παραγωγών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής καταγραφής των πολιτικών γάμων που τελέστηκαν στο νησί, σύμφωνα με τα πρότυπα της ταινίας «Μάμα μία», οι γαμήλιες τελετές πραγματοποιούνται στην παραλία, κάτω από τον Αϊ-Γιάννη στο Καστρί, τον Αμάραντο, το Λιμνονάρι και τον Αγνώντα, παρουσία φίλων και συγγενών, οι οποίοι παραβρίσκονται κατά κανόνα στην πιο ευτυχισμένη στιγμή των μελλόνυμφων.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί που τελούν τους γάμους τους στο νησί προέρχονται από Αγγλία, Ουγγαρία, Τσεχία και Ολλανδία, ενώ υπήρξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν μελλόνυμφοι από το Λίβανο και την Αργεντινή, που επέλεξαν τη Σκόπελο ως το ιδανικό σκηνικό για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, το 2011 τελέστηκαν 21 πολιτικοί γάμοι στο νησί, με το 52% των ζευγαριών, να προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. Το 2012 τελέστηκαν 16 πολιτικοί γάμοι εκ των οποίων το 56% αφορούσε αλλοδαπούς. Το 2013 τελέστηκαν 23 πολιτικοί γάμοι στο νησί με το 83% των ζευγαριών να προέρχονται από το εξωτερικό. Το 2014 τελέστηκαν 40 γάμοι με τους ξένους να αγγίζουν το 50%, ενώ το 2015 τελέστηκαν 50 γάμοι με τα μισά και πλέον ζευγάρια να προέρχονται από το εξωτερικό. Πέρυσι τελέστηκαν 67 γάμοι στο νησί, με το 50% και πλέον των ζευγαριών να είναι ξένοι υπήκοοι, που επισκέφτηκαν τη Σκόπελο, για να τελέσουν τους γάμους τους.

Φέτος έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 35 γάμοι μελλονύμφων από το εξωτερικό, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για το 2018, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί οι τέσσερις πρώτοι γάμοι και για την επόμενη χρονιά.

Το σύνηθες χρονικό διάστημα τέλεσης των γάμων είναι από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ενώ όπως αναφέρει η κ. Σταμούλη «θεωρώ ότι η ταινία προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου, αν κάνουμε σύγκριση με παλαιότερες εποχές, όταν οι γάμοι τελούνταν στην αίθουσα του δημαρχείου. Από τη στιγμή που προβλήθηκε η ταινία, οι γάμοι τελούνται σε παραλίες του νησιού, σε πολύ μεγάλο ποσοστό».

Η εντυπωσιακή αύξηση των γάμων που τελούνται με φυσικό σκηνικό τις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της ταινίας, αποδίδεται στις εντυπώσεις που αποκομίζουν οι θεατές σε όλο τον κόσμο. Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Αθηνά Ντάκη, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, «το «Μάμα μία» είναι η προβολή και η διαφήμισή μας στο εξωτερικό, σε ότι αφορά τους γάμους. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά της ταινίας και το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, δέκα, σχεδόν, χρόνια, έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό αφίξεων εξ αιτίας της συγκεκριμένης ταινίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου