ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Σκόπελοι» στις δημοπρασίες

σκόπελοι-στις-δημοπρασίες-491577

Χέρι βοήθειας από τον Δήμο Βόλου ζήτησε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, καθώς εκκρεμούν οι δημοπρασίες έργων 2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, διότι δεν υπάρχει στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία για να υποστηρίξει τη διαδικασία.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σκοπέλου έχει απευθύνει έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της δραματικής υποστελέχωσης του Δήμου Σκοπέλου.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, η έλλειψη δηλαδή μηχανικών, δυσχεραίνει τις προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων που προκλήθηκαν λόγω των δύο θεομηνιών που έπληξαν το νησί το 2015 και τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και της βελτίωσης, ταυτόχρονα, των υποδομών που ήδη υπάρχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το λιμάνι του Αγνώντα, το οποίο μετά από προσπάθειες οκτώ ετών και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, σειρά μελετών και απίστευτο αγώνα, οδεύει πλέον προς δημοπράτηση, καθώς έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου είναι δραματικά υποστελεχωμένη.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στείλαμε έγγραφο στον Δήμο Βόλου για να μας ορίσει μηχανικούς, οι οποίοι θα αποτελέσουν την επιτροπή για την δημοπράτηση. Η υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, τονίζει ο ίδιος, είναι το μεγάλο μας πρόβλημα».

Τη δεδομένα στιγμή υπάρχει μια μόνο μηχανικός η οποία καλείται να καλύψει τις πολυάριθμες ανάγκες του νησιού, σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν παγώσει οι προσλήψεις υπαλλήλων, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε φάση αναμονής η διαδικασία δημοπράτησης έργων ζωτικής σημασίας για το νησί.

«Είναι φύσει αδύνατο να βρίσκεται η μια και μοναδική μηχανικός στην πολεοδομία, στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ταυτόχρονα στο περιβάλλον», σχολιάζει ο κ. Βασιλούδης σε οξείς τόνους.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Σκοπέλου υπενθυμίζει ότι έχει απευθυνθεί σε όλους τους υπευθύνους, με σειρά υπομνημάτων, ζητώντας σε όλους τους τόνους, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, παρά μόνο η προφορική υπόσχεση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι ο Δήμος Σκοπέλου μαζί με άλλους νησιωτικούς δήμους, θα τεθεί σε προτεραιότητα για τις προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου