ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

70.000 θέσεις εργασίας «ανοίγει» η Fraport

70-000-θέσεις-εργασίας-ανοίγει-η-fraport-499188

Στη δημιουργία τουλάχιστον 70.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας θα συμβάλει η επένδυση της Fraport Greece, στην οποία παραχωρήθηκαν για τα επόμενα σαράντα χρόνια τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς εκτιμάται ότι για κάθε εκατομμύριο επιβατών απασχολούνται περίπου 3.000 εργαζόμενοι.

Αυτό επισήμαναν χθες κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης οι επικεφαλής της κοινοπραξίας Fraport-Slentel. Οπως σημείωσε μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ, η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει 500 άτομα, ενώ το 99% των εργαζομένων της είναι Ελληνες και πολλοί από αυτούς Ελληνες που είδαν ευκαιρία στη συγκεκριμένη επένδυση και επέστρεψαν από το εξωτερικό. «Μέσα σε μία βραδιά 14 αεροδρόμια πέρασαν ταυτόχρονα σε νέα διοίκηση, με νέους εργαζόμενους, χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό» σημείωσε ο κ. Τσίνελ.

Νωρίτερα οι επικεφαλής της κοινοπραξίας είχαν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τους είπε πως στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ συμπληρώνοντας: «Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις. Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί».

Εφαλτήριο
Αναφερόμενος στην επένδυση, ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζος, Δημήτρης Κοπελούζος, επισήμανε ότι με την κίνηση αυτή «η Ελλάδα βγήκε, στην ουσία, στις χρηματαγορές, δεδομένου ότι η επένδυσή μας χρηματοδοτείται από διεθνείς τράπεζες. Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων θα αποτελέσει το εφαλτήριο επανεκκίνησης της οικονομίας».

Το θετικό σήμα που στέλνει η παραχώρηση των αεροδρομίων και σε άλλους επενδυτές σχολίασε ο πρόεδρος της Fraport, Στέφαν Σούλτε.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου