ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα της Αλοννήσου για τους δασικούς χάρτες

αίτημα-της-αλοννήσου-για-τους-δασικού-506813

Αίτημα συνεργασίας μεταξύ του Κτηματολογίου και της Διεύθυνσης δασών έθεσε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη, ενόψει της ανάρτησης των δασικών χαρτών του νησιού τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με δεδομένα τα λάθη και την πληθώρα των ενστάσεων που κατατέθηκαν από πολλούς Αλοννησιώτες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Κτηματολογίου, ο κ. Βαφίνης ανέφερε στην αρμόδιο υφυπουργό, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τη περασμένη Δευτέρα, ότι πρέπει να συνεργαστούν οι δύο προαναφερθέντες φορείς, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις στη διαδικασία αποτύπωσης των δασικών χαρτών του νησιού.

«Η συζήτηση με τον κ. Φάμελλο ήταν εποικοδομητική. Ενημέρωσα τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλόννησος με το κτηματολόγιο, και του εξήγησα ότι συνδέονται με τους δασικούς χάρτες, προκειμένου να αποφευχθούν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάρτησης» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βαφίνης, ο οποίος τόνισε ότι είναι βασικό να αποφευχθούν οι λάθος εγγραφές που θα προκαλέσουν αναστάτωση στους άμεσα ενδιαφερόμενους και την τοπική κοινωνία κατ’ επέκταση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου