ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελάφρυνση οικονομικών βαρών ζητούν εκπαιδευτικοί της Σκιάθου

ελάφρυνση-οικονομικών-βαρών-ζητούν-ε-516003

Κατεπείγοντα αιτήματα διατυπώνονται από το σύνολο των εκπαιδευτικών της Σκιάθου προς τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για έκπτωση στα εισιτήρια και την πολιτεία αντίστοιχα, για την επιδότηση της σίτισης και της στέγασης, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαβίωση όσων υπηρετούν στο νησί. Ταυτόχρονα ζητούν από την πολιτεία να δώσει κίνητρα στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα στη Σκιάθο.

Οι εκπαιδευτικοί του νησιού, μετά την ομόφωνη έκφραση στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, έθεσαν τις προηγούμενες μέρες υπόψη του δημάρχου του νησιού, Δημήτρη Πρεβεζάνου, δύο επιστολές, προκειμένου να προωθηθούν αρμοδίως.

Κοινή θέση των εκπαιδευτικών του νησιού και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου είναι ότι «η στελέχωση των νησιωτικών μας σχολείων με εκπαιδευτικούς λειτουργούς (οι οποίοι θα έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και κίνητρα για να έρχονται και να υπηρετούν την εδώ δημόσια εκπαίδευση) αποτελεί την πιο ουσιαστική επένδυση και παρακαταθήκη όλων μας στο ίδιο το μέλλον αυτού του τόπου».

Κατά συνέπεια, το ζητούμενο «απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς της οργανωμένης Πολιτείας και των επαγγελματιών του τόπου μας, είναι να στηρίξουν και να κάνουν πράξη τα παρακάτω δίκαια αιτήματά μας», επισημαίνουν οι συνυπογράφοντες τα δύο κείμενα, όπου καθίσταται σαφές ότι «δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή οικονομική ενίσχυση, ούτε το μικρότερο οικονομικό κίνητρο στους εκπαιδευτικούς», ώστε να δηλώσουν προτίμηση στα σχολεία της Σκιάθου.

Το αίτημα που καταγράφεται στην επιστολή η οποία απευθύνεται στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Βορείων Σποράδων, ειδικότερα, είναι η άμεση καθιέρωση έκπτωσης 50% για τους εκπαιδευτικούς στα εισιτήρια των πλοίων των γραμμών Σκιάθου-Βόλου, Σκιάθου-Αγίου Κωνσταντίνου και Σκιάθου-Μαντουδίου Εύβοιας, που εξυπηρετούν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα υπενθυμίζεται στην ίδια επιστολή των εκπαιδευτικών ότι: «Tο αίτημά μας συνυπογράφει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου, κρίνοντας ομόφωνα, στη συνεδρίασή της 21ης Μαρτίου 2017, ότι η στελέχωση των νησιωτικών μας σχολείων με εκπαιδευτικούς λειτουργούς που θα έχουν κίνητρα να παραμείνουν και να υπηρετήσουν την εδώ δημόσια εκπαίδευση, αποτελεί την πιο ουσιαστική επένδυση και παρακαταθήκη όλων μας στο ίδιο το μέλλον αυτού του τόπου».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου