ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διακοπή ρεύματος σε τμήμα της Αλοννήσου

διακοπή-ρεύματος-σε-τμήμα-της-αλοννήσ-553186

Περισσότερα από 5.000 δέντρα έχουν πληγωθεί από τη θεομηνία που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Αλόννησο, ενώ, στο μεταξύ, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε χθες το πρωί σε τμήμα του νησιού από πτώση κατεστραμμένου δέντρου σε καλώδιο της ΔΕΗ.

Η προσωρινή διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λόγω της πτώσης κορυφής δέντρου στην περιοχή Μηλιά, στη γραμμή που τροφοδοτεί τη Στενή Βάλλα, επηρεάζοντας και την περιοχή Βότση. Συνεργείο της ΔΕΗ έσπευσε άμεσα στο σημείο όπου σημειώθηκε το πρόβλημα και αποκατέστησε τη βλάβη μετά από μιάμιση περίπου ώρα, με τη συνδρομή συνεργείου του Δήμου Αλοννήσου που βρισκόταν στην περιοχή, καθαρίζοντας δέντρα που έχουν καταστραφεί λόγω της θεομηνίας του περασμένου Ιανουαρίου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Άγγελο Αργυρίου, ο οποίος επεσήμανε ότι συνεργεία του Δήμου Αλοννήσου εργάζονται διαρκώς, απομακρύνοντας σπασμένα δέντρα και κλαδιά, ορισμένα εκ των οποίων έχουν σπάσει στη μέση και άλλα έχουν κυριολεκτικά ξεριζωθεί.

Το πρόβλημα είναι ευδιάκριτο σε όλο το μήκος του νησιού, ενώ, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου, είναι εντονότερο στη Χρυσή Μηλιά και το Κοκκινόκαστρο, που είχε αναδασωθεί μετά την πυρκαγιά του 1992. Τα μικρά, πυκνά δέντρα, λύγισαν κάτω από το βάρος του χιονιού συνθέτοντας μια πολύ θλιβερή εικόνα. «Τα πληγωμένα δέντρα ενδέχεται να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά σε ανύποπτο χρόνο, και προσπαθούμε, γι’ αυτό το λόγο, να απομακρύνουμε όσο περισσότερα κατεστραμμένα δέντρα μπορούμε» υπογράμμισε ο ίδιος.

Αίτημα χρηματοδότησης

Στο μεταξύ, αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1.350.000 ευρώ έχει αποστείλει εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δημοτικές υποδομές. Τα προβλήματα εστιάζονται στην οδοποιία σε απόκρημνες περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, το δίκτυο ύδρευσης και σε πολλούς λαμπτήρες δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «έχουμε συγκροτήσει δύο συνεργεία, τα οποία κινούνται μέσα στους οικισμούς και τους κεντρικούς δρόμους απομακρύνοντας δέντρα που είναι επικίνδυνα. Οι ζημιές που έχει υποστεί το νησί είναι μεγάλες και δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό, αλλά παρόλα ταύτα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να αποκατασταθούν βασικά προβλήματα μέχρι το τέλος Απριλίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου