ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζημιές 3 εκατ. ευρώ στη Σκόπελο

ζημιές-3-εκατ-ευρώ-στη-σκόπελο-554264

Την προφορική δέσμευση ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πληγέντων της Σκοπέλου έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο δήμαρχο του νησιού, Χρήστο Βασιλούδη, στη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλούδης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «η υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι πληγέντες της Σκοπέλου, μετά τη θεομηνία του 2015, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δημοτικές υποδομές μετά τη χιονοθύελλα του περασμένου Ιανουαρίου, υπολογίζονται σε 2.900.000 ευρώ.

Οι πληγέντες επιχειρηματίες του νησιού βρίσκονται σε αναμονή ενάμιση χρόνιο μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί το Σεπτέμβριο του 2015, περιμένοντας τις πολυπόθητες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τις προφορικές δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκοπέλου έχει υποβάλει αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομίας και ανάπτυξης, την Περιφέρεια και όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί οι δημοτικές υποδομές, δρόμοι και κτήρια, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα.

Παράλληλα, επισκέφτηκαν το νησί υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΛΓΑ την προηγούμενη εβδομάδα, τα οποία διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες, και γι’ αυτό το λόγο θα σταλούν συνεργεία, προκειμένου να κάνουν τις σχετικές εκτιμήσεις.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου