ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μήνυση κατά Αλοννησιωτών από τη μητέρα του Γ.Καραμιχαηλίδη

μήνυση-κατά-αλοννησιωτών-από-τη-μητέρ-558183

Μήνυση κατά των δύο ψαράδων που επέβαιναν στο φουσκωτό και είδαν για τελευταία φορά στις 30 Αυγούστου 2016 το βράδυ τον 30χρονο Γιώργο Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο, ο οποίος από τότε και μέχρι σήμερα αγνοείται, κατέθεσε σήμερα η μητέρα του, Ματούλα Κοτρώτσιου.

Η κ. Κοτρώτσιου επισκέφθηκε σήμερα το πρώί τον Εισαγγελέα Βόλου, συνοδευόμενη απλό τον δικηγόρο της Σπύρο Δεσύλλα, και κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου γιου της, καθώς και νέα μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο εναντίον των δύο ψαράδων που είδαν για τελευταία φορά τον 30χρονο και κατά παντός υπευθύνου.

Μετά την έξοδό της από το γραφείου του Εισαγγελέα η κ. Κοτρώτσιου επεσήμανε σε δήλωσή της πως ήρθα για άλλη μία φορά εδώ στο Βόλο στα Δικαστήρια και ότι θα έρχεται μέχρι να βρει άκρη για το παιδί της.

Ευχαρίστησε τους δικηγόρους της Νίκο Διαλυνά και τον Σπύρο Δεσύλλα και ευχήθηκε να βρεθεί μία άκρη σύντομα γιατί βιώνει ένα μαρτύριο και – όπως χαρακτηριστικά είπε – «η λέξη μαρτύριο είναι πολύ λίγη για μία μητέρα».

Απηύθυνε επίσης νέα έκκληση «να μιλήσουν επιτέλους τα στόματα, γιατί ό, τι έγινε έγινε».

«Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται ή να φοβάται ο κόσμος. Πρέπει να βρεθεί μία άκρη. Εγώ κάνω για άλλη μία φορά έκκληση στον κόσμο να βγει και να μιλήσει όπως μου μιλάνε χωρίς να είναι οι κάμερες μπροστά. Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται. Λένε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος φταίει για όλα και ότι αυτός το έχει κάνει. Υπάρχει κάποιος στην Αλόννησο. Ο,τι έχουν να πουν να το πούνε. Όχι γενικά και αόριστα να λένε κάποιος επειδή κάνει φασαρίες και επειδή είναι ο καπετάν Φασαρίας του νησιού εκεί πέρα. Αν δεν έχει φταίξει κάπου να δω που μπορώ να βρω το παιδί μου. Αν όντως έχουν φταίξει πρέπει να μου πουν τι το κάναν το παιδί μου να το βρω», είπε η κ. Κοτρώτσιου.

Ο δικηγόρος Σπύρος Δεσύλλας, ανέφερε ότι μαζί με τον δικηγόρο κ. Διαλυνά κατέθεσε μήνυση αυτή τη φορά κατά δύο συγκεκριμένων ατόμων, αυτών που επέβαιναν στο φουσκωτό αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Όπως είπε ο κ. Δεσύλλας, «η μήνυση έγινε γιατί άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να ενημερώσουν το Λιμεναρχείο και όσο ήταν στη θάλασσα να ήταν μαζί του και να μην τον εγκαταλείψουν».

Τόνισε ακόμη πως «έχουν προκύψει και άλλα στοιχεία, καθώς μετά την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη άνοιξαν πολλά στόματα, μιλήσαν αρκετοί άνθρωποι και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Εχουμε προσθέσει όλα αυτά τα στοιχεία στην καινούργια μήνυση που έχουμε καταθέσει, έχουν απομαγνητοφωνήσει αρκετά κομμάτι από συνομιλίες που είχε η κ. Νικολούλη και επίσης έχουμε ζητήσει τα ρούχα του να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια να γίνει αναπαράσταση στην Αλόννησο και εκτός των άλλων με εισαγγελική παραγγελία το ειδικό τμήμα του Λιμενικού των Υποβρύχιων αποστολών να κάνει εκτεταμένη έρευνα στη γύρω περιοχή».

Πιστεύουμε ότι ακόμη και σήμερα μπορούν να βρεθούν και άλλα στοιχεία.

Ο κ. Δεσύλλας επεσήμανε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο 30χρονος Γιώργος έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας αλλά, όπως είπε, τα στοιχεία εκεί οδηγούν.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «όπως όλοι γνωρίζετε το λιμάνι της Αλοννήσου είναι ένα μικρό λιμάνι. Η περίοδος που έγινε τον Αύγουστο υπήρχαν αρκετά σκάφη πλεούμενα κάποιων που πήγαιναν διακοπές αλλά και αρκετός κόσμος στο νησί. Είναι αδιανόητο να μην τον είδε κάποιος ή να μην το βρήκε κάποιος. Εκτός των άλλων αν πνίγηκε θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαμε βρει τη σορό του. Υπάρχουν πολλά σενάρια αλλά εν πάσει περιπτώσει εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου