ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βραβευμένο φεστιβάλ

βραβευμένο-φεστιβάλ-559755

Υποψήφιο για το Βest tourism award το φεστιβάλ της Σκοπέλου

Υποψήφιο για το βραβείο Βest tourism award 2017 στην κατηγορία «Φεστιβάλ» είναι το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», ενώ το φάκελο υποψηφιότητας υπέβαλε το «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου.

Υπενθυμίζεται, στο μεταξύ, ότι το φεστιβάλ, που προσελκύει το ενδιαφέρον πολυάριθμων φίλων του χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αποσπάσει πολύ σημαντική διάκριση. Συγκεκριμένα, αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards απέσπασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» με το Δήμο Σκοπέλου για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» (DancefestivalGR).

Τα Best City Awards, η μεγάλη γιορτή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλη την ελληνική επικράτεια, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα και καλές πρακτικές που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» προς τιμήν του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του, είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής, που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο, και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Οι αιτήσεις υποβολής συμμετοχών στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Σκοπέλου «Διαμαντής Παλαιολόγος» γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαρτίου, και προσδοκία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για τους φίλους της παράδοσης και του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Dance festival GR Quiz διατίθεται, εξάλλου, στην Αθήνα από το πωλητήριο Λυκείου Ελληνίδων (Δημοκρίτου 7) και στη Θεσσαλονίκη από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Μητροπόλεως 73).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου