ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επίθεση από την Aegean Flying Dolphins κατά του Δημάρχου Σκιάθου

επίθεση-από-την-aegean-flying-dolphins-κατά-του-δημάρχου-561526

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία Aegean Flying Dolphins κατά του δημάρχου Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνου, με αφορμή τα όσα ο ίδιος είπε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για το «Ερατώ», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «με συντονισμένο τρόπο δυσφημεί το “Ερατώ” ξεσηκώνοντας και τους άλλους δημάρχους εναντίον της εταιρείας, προκειμένου να επωφεληθεί άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Aegean Flying Dolphins αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε δήμαρχε, διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την από 04.02.2017 επιστολή σας προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Βορείων Σποράδων. Επίσης παρακολουθήσαμε την τόσο “εντυπωσιακή” ομιλία σας προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τις αναρτήσεις των τοπικών διαδικτυακών μέσων που αναπαρήγαγαν το εντυπωσιακό σόου με εικόνα ήχο και γραπτό λόγο, όπου περιγραφότανν η “οργή” σας κατά του “ΕΡΑΤΩ” που τόσα πια δεινά προκάλεσε στο νησί σας ώστε προτείνατε στους άλλους δημάρχους των νησιών να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Ναυτιλίας που να απαγορεύει την άδεια σε ταχύπλοα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση (Βεβαίως έτσι προκύπτει και το ερώτημα. Ποια μπορούν; Μόνο σας απαντάτε και υποδεικνύετε). Υλοποιώντας μάλιστα αυτή τη σκέψη σας, αποστείλατε πρώτος την πιο πάνω επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης.

Στην επιστολή σας κ. Δήμαρχε κολακεύετε μεν τον κ. Υπουργό για τη σημαντική πρωτοβουλία του για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών, αναφέρεσθε στο αεροδρόμιο που διαθέτει η Σκιάθος, εύχεσθε μεταξύ άλλων να μπορούσε να ανοίξει η αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκης – Σκιάθου και να υπάρξει συντονισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων. Η ουσία όμως της επιστολής είναι να στρέψετε τα πυρά κατά του “ΕΡΑΤΩ” και όχι μόνος αλλά ξεσηκώνοντας και τους άλλους δημάρχους, ώστε η δυσφήμιση του πλοίου να είναι συντονισμένη και το αποτέλεσμα των ενεργειών σας θετικό να φύγει το πλοίο από το νησί σας, ν’ αφήσει το δρόμο ανοικτό στα πλοία ανταγωνίστριας εταιρείας, την οποία δεν παραλείπετε να αναφέρετε κατ’ επανάληψη.

Αν το πλοίο, όπως μόνο εσείς λέτε, δεν σας ωφέλησε όσο θέλατε δεν φταίμε εμείς, αλλά μία συντονισμένη εκστρατεία που ασκείται από συγκεκριμένη ομάδα του νησιού σας. Εμείς, όπως και όλοι στο νησί της Σκιάθου, εκείνο που ξέρω πολύ καλά είναι ότι τουλάχιστον το πλοίο δεν σας έβλαψε, που να δικαιολογεί το μένος σας εναντίον του.

Έτσι “οργισμένε” κ. Δήμαρχε για σας κανένα άλλο πλοίο δεν είναι καλό εκτός του FLYING CAT και το ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΞΠΡΕΣ (ήθελε η νύφη να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει).

Κύριε Δήμαρχε, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας, τόσο ουσιαστικού όσο και δικονομικού, σας δηλώνουμε ότι με τα όσα ψευδή εν γνώσει σας διαδώσατε σε βάρος της εταιρείας και του πλοίου μας με την ως άνω επιστολή και ομιλία σας, βλάψατε ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψή μας για τους παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενους δύο λόγους.

Πρώτον, διότι ενώ στην αρχή προσπαθείτε να κολακέψετε τον κ. υπουργό, στη συνέχεια τον προσβάλετε ασύστολα βάλλοντας τόσο εναντίον του αφού και αυτός συναινεί στην δρομολόγηση “μη αξιόπλοων πλοίων” μετά από ανάλογες εισηγήσεις θεσμικών οργάνων όσο και κατά των υπηρεσιών αξιολόγησης του υπουργείου του που επιθεωρούν το πλοίο ή το δρομολογούν. Εσείς όλα αυτά τα μηδενίζετε καθώς των υπηρεσιών και οργάνων αυτών πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. υπουργός.

Δεύτερος λόγος είναι ότι το πλοίο, κατά το μήνα Ιανουάριο έκανε 16 δρομολόγια και όχι 3 με 4. Παρέμεινε εκτός δρομολογίων μόνο μία ημέρα λόγω βλάβης, και τις υπόλοιπες λόγω καιρικών συνθηκών, αφού οι λιμενικές Αρχές απαγόρευαν τον απόπλου. Την ακρίβεια των στοιχείων αυτών αναζητήστε την στο Λιμενικό Ταμείο που προΐσταστε (ούτε αυτό δεν κάνατε) καθώς και στις λιμενικές Αρχές, και μη βγαίνετε να κάνετε δηλώσεις δημοσίως μόνο για να προκαλέσετε εντύπωση χωρίς τα στοιχεία που παραθέτετε να είναι αληθή. Σημειώστε ότι η εταιρεία μας για κοινωνικούς λόγους διατήρησε τα δωρεάν εισιτήρια που είχαν χορηγηθεί από την HSW για όσους συντοπίτες σας έχουν ανάγκη και ανήκουν σε ειδικές ομάδες, κι άλλαξε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης σε συγκεκριμένες ημέρες για να εξυπηρετήσει τους Αθλητικούς Συλλόγους της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Με το να επικαλείσθε διαρκώς πόσο καλά είναι τα πλοία της ανταγωνίστριας σε εμάς εταιρείας όπως η πλοιοκτήτρια εταιρεία του FLYINGCAT, δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να στρώνετε το δρόμο σε αυτήν βλάπτοντας ανεπανόρθωτα τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα κατά τρόπο απολύτως παράνομο και αντισυμβατικό.

Καθώς η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν διώξαμε εμείς το FLYINGCAT, όπως επιχειρείτε να παρουσιάσετε, αλλά το πλοίο διέκοψε τα δρομολόγιά του για να μην μπαίνει μέσα οικονομικά όπως και την προηγούμενη χρονιά όπου δεν ήμασταν στη γραμμή και το οποίο σας διαβεβαιώνουμε ότι με την αύξηση της επιβατικής κίνησης θα επανέλθει. Κατά πληροφορίες μας μάλιστα έχει ήδη ζητήσει να επανέλθει από 10.04.2017 μέχρι 24.09.2017. Την 24.09.2017 δεν θα το διώξουμε πάλι εμείς, την έχουν ζητήσει από μόνοι τους. Τέλος, κ. Δήμαρχε καλό θα ήταν να περιορισθείτε στα κύρια αυτοδιοικητικά σας καθήκοντα που τα γνωρίζετε καλύτερα. Ρυθμίστε τα θέματα καθαριότητας των παραλίων, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των δημοτικών έργων της περιοχής σας, στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ό,τι άλλο θα βοηθούσε το υπέροχο νησί σας, και αφήστε τα θέματα αξιοπλοΐας των πλοίων να τα κρίνουν οι ειδικοί με τους ελέγχους τους, και όχι εσείς που δεν έχετε γνώση του αντικειμένου και, άγνωστο γιατί, κάνετε δηλώσεις που σας εκθέτουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου