ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράταση καταβολής οφειλών ζητά ο Δήμος Αλοννήσου

παράταση-καταβολής-οφειλών-ζητά-ο-δήμ-561862

Αίτημα για αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων ή ληξιπροθέσμων οφειλών για τους κατοίκους της Αλοννήσου, υπέβαλε εγγράφως ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά την προφορική της δέσμευση ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει το νησί.

Η Αλόννησος, που βρέθηκε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου θεομηνία στις αρχές του προηγούμενου μήνα, είναι κηρυγμένη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 28 Απριλίου, κατ’ αντιστοιχία με τη Σκόπελο, η οποία επλήγη για δεύτερη φορά σε διάστημα ενάμιση περίπου χρόνου.

Το παραπάνω αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε παράλληλα από το Δήμο Σκοπέλου, επικυρώθηκε για τη Σκόπελο από την υφυπουργό Οικονομικών και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Βασικό ζητούμενο είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες επαγγελματίες της Αλοννήσου, με το δήμαρχο του νησιού να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υποστηριχθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές, λόγω της πτώσης δέντρων και του μεγάλου όγκου του χιονιού που κάλυψε τα πάντα στη διάρκεια της πρόσφατης θεομηνίας.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «έχουμε κάνει ενέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνει τροποποίηση στη νομοθεσία που προβλέπει, δυστυχώς, αποζημιώσεις μόνο στην περίπτωση πρόκλησης καταστροφής από χιονοστιβάδα. Στη δική μας περίπτωση οι ζημιές προκλήθηκαν από ένα ακραίο φαινόμενο, το οποίο σημειώνεται σπάνια, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο και γι’ αυτό το λόγο υποβάλαμε το παραπάνω αίτημα».

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στα νησιά

Στο μεταξύ, τις καλλιέργειες που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Σκόπελο και την Αλόννησο πρόκειται να επισκεφτεί ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιος Ζαννιάς, σήμερα Πέμπτη 16 και αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη το πρωί, ο αντιπρόεδρος συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος Λάρισας θα βρίσκεται στη Σκόπελο, ενώ αύριο Παρασκευή θα επισκεφτεί την Αλόννησο.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας τους, τα μέλη του κλιμακίου πρόκειται να επισκεφτούν τις πληγείσες καλλιέργειες των δύο νησιών, προκειμένου να δουν από κοντά την έκταση των ζημιών και να συντονίσουν την καταγραφή τους. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή τους σε συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν με τους δημάρχους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και φορείς των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Αντικείμενο των συσκέψεων θα είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή και η αντιμετώπισή τους, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς των δύο νησιών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου