ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διακρίθηκαν στους «Χρυσούς Σκούφους» εστιατόρια της Μαγνησίας

διακρίθηκαν-στους-χρυσούς-σκούφους-562010

Σημαντική θέση κατέλαβαν, μεταξύ των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας, δύο ρεστοράν της Μαγνησίας, το Elia’s Restaurant, που βρίσκεται στις Κουκουναριές της Σκιάθου και τα «6 Κλειδιά» στην Άφησσο, κατακτώντας το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, στο πλαίσιο του κορυφαίου θεσμού των «Χρυσών σκούφων». Ο Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω. Ελληνικές γευστικές πινελιές και παραδοσιακά πιάτα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα και προτάσεις που κατακτούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη, συνθέτουν το γαστρονομικό προφίλ των δύο εστιατορίων, τα οποία δίνουν το στίγμα της Μαγνησίας σε πανελλαδική βάση.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το Elia’s Restaurant στις Κουκουναριές της Σκιάθου, το οποίο είχε αποσπάσει ανάλογη διάκριση και πέρυσι, συγκέντρωσε βαθμολογία 14, 5/20, με τη δημιουργική σφραγίδα του σεφ Νίκου Σταυρακάκη. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δέσποινα Μαρκάκη – Λέτσιου, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, υπογραμμίζει ότι «η περσινή βράβευση ήταν έκπληξη, ενώ η φετινή ήταν αναμενόμενη». Όπως εξηγεί η ίδια «είναι μεγάλη αναγνώριση να έρχονται κριτές από το θεσμό των «Χρυσών Σκούφων» κάθε χρόνο. Όταν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, εννοείται ότι προσπαθείς να γίνεις καλύτερος».

Στόχος της ίδιας και των συνεργατών της, είναι να εισέλθει η Σκιάθος στο διεθνή γαστρονομικό χάρτη με πρεσβευτή τις Ελληνικές γεύσεις, τις άριστες πρώτες ύλες και τη δημιουργική ματιά που συνθέτει ένα γευστικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών. Η αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας, μέσα από ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, είναι το μότο της κ. Μαρκάκη, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι ουσιαστικός στόχος των εμπνευστών της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι να «γίνει ευρύτερα γνωστή η Σκιάθος».

Το Elia’s Restaurant, που λειτουργεί δέκα χρόνια, υιοθετεί την ελληνική δημιουργική κουζίνα, αλλά και τεχνικές που διατηρούν αναλλοίωτες τις γεύσεις. Όλα είναι χειροποίητα, ακόμη και τα ζυμαρικά, με κεντρική ιδέα: «Μια μοναδική γευστική εμπειρία» σε «έναν ωραίο συνδυασμό στο πιάτο» όπως σημειώνει η κ. Μαρκάκη. Όλα τα παραπάνω κατατάσσουν το συγκεκριμένο εστιατόριο στα κορυφαία της ελληνικής κουζίνας, επιβραβεύοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις εμπνευσμένες γευστικές προτάσεις που συνθέτουν το μενού.

Εμπνευση και δημιουργία

Τα «Έξι κλειδιά» που βρίσκονται στην Άφησσο, απέσπασαν το τέταρτο συνεχόμενο βραβείο στην κατηγορία της ελληνικής κουζίνας στο πλαίσιο του θεσμού «Χρυσοί σκούφοι», εκπροσωπώντας τη Μαγνησία. Φέτος, όπως και πέρυσι, απέσπασε βαθμολογία 14/20, προς μεγάλη ικανοποίηση των ιδιοκτητών, της Βάσως και του Χρήστου Καρρά, οι οποίοι συνεργάζονται με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δημιουργεί το μενού στα «6 Κλειδιά»

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Βάσω Καρρά υπογραμμίζει ότι «το εστιατόριο λειτουργεί επτά σεζόν και αποσπά βραβεία τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Τα πιάτα είναι ελληνικά και ουσιαστικά θέλουμε να προσεγγίσουμε με πιο φρέσκια ματιά γνωστά υλικά και γνωστά πιάτα». Τα «Έξι κλειδιά» υιοθετούν Ελληνικές γαστρονομικές προτάσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. «Η γαστρονομία είναι καθοριστικός παράγοντας για να γνωρίσει κάποιος την περιοχή μας και σε ότι αφορά την προσέλευση των ξένων, είχαμε τεράστια αύξηση από την κεντρική Ευρώπη λόγω του βραβείου» αναφέρει η ίδια.

Βασικοί στόχοι είναι «να πάμε παραπάνω. Αν μπορέσουμε να πάρουμε και χρυσό σκούφο και να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι, να πιστοποιήσουμε το πρωινό σε ελληνικό πρωινό, που είναι κι αυτό ένα συν για τη μονάδα μας, και προσελκύει επίσης πάρα πολύ κόσμο, και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε, τονίζει η κ. Καρρά, γιατί πιστεύουμε ότι ο τουρισμός είναι το μέλλον για τη χώρα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου